Harmonia del Parnàs inicia demà la temporada de Tardor del cicle "Cambra al Palau"

Guardar

Harmonia del Parnàs
Harmonia del Parnàs

El conjunt especialitzat valencià Harmonia del Parnàs inicia demà dissabte, a les 19.30 hores, la temporada de Tardor del cicle "Cambra al Palau" que es desenvolupa a l'Almodí. Amb el programa "Per dolce amore", aquest ensemble format per la soprano Belén Roig, el chalumeau i flautes dolces Justo Sanz i el violoncel·lista Guillermo Martínez, sota la direcció de la clavecinista Marian Rosa Montagut, interpretaran una selecció de belles obres líriques barroques.

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha destacat que aquest concert "inicia la nova temporada del nostre cicle de cambra, proposant un programa que és ideal per a les característiques acústiques de l'Almodí, i que, a més, conté un element diferencial en la interpretació d'aquest tipus de gènere, ja que presenta algunes de les poques composicions barroques que inclouen l'instrument chalumeau".

D'aquesta manera aquest ensemble interpretarà "Tutto in pianto" de José I d'Habsburg; la cantata "E già tre volte" de Giuseppe Prosile; la Cantata "Senti filli inconstante"; "Io t'offesi" i "Soffriro" (Santa Ferma) d'Antonio Caldara; l'anònim "Dansa del pistolet i cadena" i "Per dolce amore" i "Fra queste umbro se piante" de Francesco B. Conti.

Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha destacat "l'excel·lent acollida per part del públic a les nostres propostes del cicle barroc que hem programat enguany, sempre amb criteris de qualitat i amb programes temàtics ben dissenyats".

Harmonia del Parnàs interpreta obres anteriors a 1800 amb instruments i criteris històrics, partint de la investigació musicològica de manuscrits musicals de tot el món. Membre fundador de l'Associació GEMA (Grups Espanyols de Música Antiga), l'ensemble ha sigut convidat a destacats festivals, institucions i auditoris nacionals i internacionals. Ha realitzat nombroses gires per Europa, actuant, entre altres llocs, al Castell de Pau (França), en el Festival d'Art de Góis (Portugal), en la Vila Ephrussi de Rothschild de Niça (França) o en el Teatre Miejski de Gdynia (Polònia) i en el continent americà, on ha realitzat concerts als Estats Units en ciutats com Chicago, Miami o Nova York. El grup compta amb huit CDs i està treballant en el seu pròxim llançament.

Destacats