Gustavo Nardi & Friends porten un Beethoven de cambra insòlit a l'Almodí

Guardar

Gustavo Nardi Cambra al Palau. Foto Live Music Valencia
Gustavo Nardi Cambra al Palau. Foto Live Music Valencia

Gustavo Nardi & Friends és la formació que iniciarà demà dissabte el primer programa de la segona edició de "Cambra al Palau", organitzat pel Palau de la Música de València i que es desenvolupa en el bell edifici gòtic valencià que és l'Almodí. La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello, assistirà a aquest concert inaugural en el qual el violoncel·lista de l'Orquestra de València, Gustavo Nardi, liderarà una formació integrada pel violinista Raúl Arias i el trompa Jesús Sánchez, companys seus de la formació simfònica valenciana, així com el violinista Evgeny Moryatov, el viola Javier Cárdenas i el trompa David Sánchez.

Aquest grup interpretarà el programa "Beethoven insòlit", dedicat al geni alemany amb motiu del 250 aniversari del seu naixement i que és el leitmotiv de tot el cicle. Consta de dues obres la forma i estructura de les quals no sol ser típica del seu titànic corpus cambrístic: un trio de cordes com el núm. 1 per a viola, violí i violoncel en mi bemoll major, op. 3, i el seu únic "assaig" en l'idioma de serenata/divertiment com el Sextet en mi bemoll major per a dos trompes, dos violins, viola i violoncel, op. 81. El Trio núm. 1 per a viola, violí i violoncel en sol major, op. 53 de l'austríac Franz Joseph Haydn, completen el programa.

El concert inicia també el cicle "La Cambra de Beethoven", integrat per 15 concerts, 11 de format tradicional i 4 d'ells amb un Beethoven experimental. Destaca la presència del pianista internacional Boris Giltburg el 28 de maig, artista resident del Palau de la Música, que interpretarà de Beethoven la Sonata per a piano núm. 23 i amb professores i professors de l'Orquestra el Quintet per a vents, així com el Quintet de cordes de Johannes Brahms. Pels concerts de format tradicional desfilaran, a més, professores i professors de la formació simfònica valenciana i formacions com el Trio Iturbi, Jacobo Christiansen i el Duo Apellániz, Ensemble Scherzo de València, B3: Brouwer Trio i Muset Septet. Així mateix, en els quatre experimentals estaran els pianistes Lucca Chiantore, Germán Alcantara, Knut Jacques i Joana Gama amb la coreògrafa Tania Carvalho, i el Tropos Ensemble.

Destacats