Guanyadors dels premis València del Magnànim 2016

Guardar

Logo magnanim
Logo magnanim

La Institució Alfons el Magnànim ha donat a conéixer els guanyadors dels seus premis València i València Jove corresponents a l’edició del 2016. Els premiats són Manel Marí (poesia en valencià), Constantino Molina (poesia en castellà), Teresa Broseta (narrativa en valencià), José Vicente Pascual (narrativa en castellà) i Jordi Julià (assaig). A més, Bruna Generoso i Raquel Vázquez són les guanyadores en la primera edició de la modalitat de poesia jove en valencià i castellà, respectivament, mentre que els premis joves d’assaig i narrativa han quedat deserts.

Els guardons seran entregats en una gala prevista per al dijous, 27 d’octubre en el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM). El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha mostrat la seua satisfacció «per la quantitat i, especialment, per la qualitat de les obres presentades en aquesta primera edició de la nova etapa del Magnànim i ara l’objectiu és aconseguir un major impacte i difusió de les obres premiades i potenciar la projecció del certamen en les pròximes convocatòries».

El jurat, presidit per Rius, ha estat compost per Víctor del Árbol, Rosa Ribas, Carmen Amoraga i Eva Olaya en narrativa en castellà; Carme Manuel, Gonçal López-Pampló; Raquel Ricart i Pere Antoni Pons en narrativa en valencià; Amalia Bautista, Carlos Marzal, Jaime Siles i Jesús Munárriz en poesia en castellà; Vicent Berenguer, Josep Vicent Fluixà,  Josep Porcar i Begonya Pozo en poesia en valencià, i Antonio Ariño, Ismael Saz, Vicent Martínez i Anacleto Ferrer en assaig.

L’editorial Bromera publicarà les obres premiades en valencià, mentre que Ediciones Versátil i Hiperión ho faran amb les premiades en les modalitats de narrativa i poesia en castellà, i el Magnànim editarà directament el premi d’assaig, dins del seu catàleg general.

Destacats