Una gran exposició fotogràfica de National Geographic arriba a Gandia

El Passeig del Port de Gandia acull la mostra de fotografia 'Colors del Món'

Guardar

Fotografies de l'exposició de National Geographic a Gandia. Imatge d'Àlex Oltra
Fotografies de l'exposició de National Geographic a Gandia. Imatge d'Àlex Oltra

El Passeig del Port de Gandia es transforma en un escenari vibrant de colors amb l'exposició 'Colors del Món', una mostra que acosta al públic la diversitat de paisatges del planeta a través de fotografies capturades per National Geographic.

Amb 42 impactants instantànies de reconeguts fotògrafs de National Geographic, l'exhibició, organitzada per la Fundació 'la Caixa' en col·laboració amb l'Ajuntament de Gandia, convida a reflexionar sobre el color, un element que ens envolta constantment i té la capacitat d'influir en les nostres emocions i sensacions.

L'exposició se submergeix en els enlluernadors blaus de la llum matutina, els vibrants porpres i rojos de les postes de sol, els intensos verds dels camps i els daurats de la tardor. Cada fotografia ofereix una perspectiva inspiradora sobre el significat dels colors, les seues qualitats i el seu simbolisme al llarg de la història.

A través del treball de canviats de nom fotògrafs de National Geographic, com Joel Sartore, Steve McCurry, Michael Nichols, Lynn Johnson, Jodi Cobb, Paul Nicklen i Frans Lanting, els visitants podran explorar les connotacions culturals dels colors a tot el món, des d'una àmplia gamma de grocs, taronges, rojos, violetes, blaus, verds i blancs.

Una xicoteta diferència en la longitud d'ona de la llum determina si percebem el roig o el blau, i la psicologia humana ha atorgat a aquests colors significats que s'han generalitzat en les diferents cultures. Des de temps remots, la humanitat s'ha sentit atreta pels colors i el seu poder simbòlic.

L'exposició destaca l'antic color porpra de Tir, utilitzat pels fenicis i extret dels caragols de la mar Mediterrània. Els alts costos de producció limitaven l'accés a peces tenyides amb aquest color, la qual cosa va generar un simbolisme al voltant del porpra real, reservat per a les classes adinerades.

Aquesta exhibició forma part del programa 'Art al carrer' de la Fundació 'la Caixa', que busca convertir a Gandia en un museu a l'aire lliure. Cadascun dels set colors seleccionats es presenta en una àrea específica, acompanyat de sis fotografies i breus textos introductoris que exploren el significat d'aquests colors en el món.

'Colors del Món' ofereix als visitants una experiència visual captivadora i una oportunitat per a apreciar la bellesa i la diversitat cromàtica que ens envolta en el nostre planeta.

Destacats