Gaudix del millor jazz amb concerts gratis a València

XXVII Festival de Jazz i Alborajazz oferixen un complet programa de concerts amb propostes d'accés gratuït

Guardar

Concerts de jazz als barris de València / Foto: Palau de la Música
Concerts de jazz als barris de València / Foto: Palau de la Música

València es prepara per a acollir el XXVII Festival de Jazz, una iniciativa que tindrà lloc des del pròxim 20 de juny al 28 de juliol als Jardins del Palau, a la Sala Rodrigo i a la Sala Iturbi, així com en diversos barris de la ciutat. Dins de l'extens programa que s'ha preparat per a este 2024 hi ha previstos huit concerts gratuïts. Dos d'ells tindran lloc als Jardins del Palau, un serà a la Sala Iturbi, un altre tindrà lloc a la Sala Rodrigo i quatre estan inclosos en el cicle "Jazz als barris".

El jazz valencià iniciarà el Festival als Jardins del Palau amb la Banda Simfònica Municipal de València, dirigida per Cristóbal Soler i l'espectacle Kiko Berenguer Freedom Experience (20 juny a les 20.15 hores). El segon concert a l'aire lliure correspondrà al grup Perico Sambeat Flamenco Big band, liderat pel saxofonista valencià en un programa de fusió (26 juny a les 21.00 hores).

La Sala Rodrigo serà escenari del "Cicle Big bands Valencianes", sent gratuït l'espectacle Black, brown &beige de l'Orquestra de Jazz del Conservatori Superior de Música de València, dirigida per Jesús Santandreu (7 de juliol a les 20.00 hores).

Pel que respecta als concerts previstos a la Sala Iturbi, serà el primer d'ells, el que es podrà gaudir amb entrada lliure. Serà la gran nit de fusió de la mà de Methenology Band, Jaco Pastorius, Legacy i Bright Size Life Jam Session (28 juny a les 20.00 hores).

Jazz als barris

No faltaran tampoc els concerts gratuïts i a l'aire lliure del cicle "Jazz als barris", que enguany es desenvoluparan des del 20 al 28 de juliol, i que començaran tots a les 21.00 hores. La contrabajista Martina Sabariego comença el cicle en la plaça de Campanar (20 juliol); el trombonista Paco Soler, en la plaça del Santíssim Crist de Natzaret (21 juliol); el pianista Eduard Marquina, en el Parc Central (27 juliol) i la veu de Julia Sapiña, en el Parc de Benicalap (28 juliol).

També hi haurà una actuació prèvia del pianista Eduard Marquina, que participarà amb el seu grup en el cicle "Jazz als barris" el 27 de juny.

Alborajazz

Més enllà de la ciutat de València, Alboraia es tornarà a convertir en punt de trobada dels amants d'este estil musical gràcies al festival Alborajazz, que amb quatre concerts gratuïts que es realitzaran en els tres nuclis urbans del municipi. Els concerts seran gratuïts i de lliure accés per a acollir tant a veïns i veïnes, com a visitants que vulguen gaudir-los.

Del 14 al 16 de juny tindrà lloc el festival, que començarà la seua programació amb un concert de Babalú Swing Band, el dia 14 en la plaça de la Senyoria de Port Saplaya. El 15 de juny serà el torn de Voro García & The Trestones, en la plaça General Basset de La Patacona. Finalment, Agustín Carbonell "El Bola", al costat del trio de Javier Colina, posaran el fermall final al festival el 16 de juny, en la plaça de la Constitució d'Alboraia. Tots els concerts tindran lloc a les 20.00 hores a excepció de l'últim, que començarà a les 19.30 hores.

Destacats