Gandia acull una trobada de folklore valencià i l'actuació gratuïta de Pep 'Botifarra'

Aquest diumenge Gandia tanca les trobades de música, cançons i balls valencians D'arrel amb la 'Cercavila de les Comarques'

Guardar

Espectacle de folklore. Imatge de POLIRITMIA - Facebook Grup de Balls Populars, Les Folies de Carcaixent
Espectacle de folklore. Imatge de POLIRITMIA - Facebook Grup de Balls Populars, Les Folies de Carcaixent

Aquest diumenge, la ciutat de Gandia es convertirà en l'epicentre de la cultura i la tradició valenciana en acollir l'acte central de les trobades D'arrel de música, cançons i balls valencians, organitzats per l'àrea de Cultura de la Diputació de València. L'edició de 2023 de D'arrel culminarà amb un espectacular esdeveniment gratuït a Gandia, conegut com a 'Cercavila de les Comarques', que reunirà una àmplia varietat d'entitats i expressions culturals de les comarques valencianes.

La cercavila començarà a les 11.30 hores des de la plaça del Prado i recorrerà diferents punts emblemàtics de la ciutat, incloent-hi l'Escola Pia, el Passeig de les Germanies i el Palau Ducal dels Borja, per a finalitzar en la Plaça Major de Gandia. Durant el recorregut, els espectadors podran gaudir d'una selecció d'actuacions i del concert, també gratuït, de Pep Gimeno 'Botifarra', qui presentarà el seu nou espectacle 'Ja veu l'aïre'.

La programació d'aquest esdeveniment especial reuneix nombroses activitats amb l'objectiu de ser un aparador de les danses, cançons i manifestacions populars valencianes. La intenció és convertir els carrers de Gandia en un poble festiu i promoure la riquesa de la música, les cançons i els balls valencians.

La 'Cercavila de les Comarques' comptarà amb la participació de destacades agrupacions culturals i musicals, com l'Associació Cultural La Regalada, el grup musical Vent Mediterrani, el Grup de Danses El Rebombori de Gandia, l'agrupació Colla Terròs i Carasses de Petrer, Els Porrots de Silla, la Colla Comboiet i la Colla de Dolçainers i Tabaleters de la Safor, entre altres. Aquests grups portaran la festa als carrers de Gandia, en una desfilada que incorporarà a nombroses entitats a mesura que avance.

A més, la plaça de l'Escola Pia serà escenari d'actuacions dels Gegants de Gandia, la Muixeranga de la Safor, la Colla de la S. M. d'Alboraia, La Xafigà, la Colla del Grau de Gandia i Els Porrots de Silla, els qui s'uniran a la cercavila des d'aquesta ubicació. Des del Passeig de les Germanies, el Grup de Danses Roís de Corella i la Muixeranga de la Safor amb el Ball de Bastons s'uniran a la celebració. Així mateix, el Grup de Danses La Delicà de Gandia i els Ministrils de Gandia se sumaran des del Palau Ducal dels Borja.

La celebració culminarà en la Plaça Major, on es durà a terme el concert gratuït de Pep Gimeno 'Botifarra', oferint a tots els presents una experiència única de música valenciana en la seua màxima expressió.

La Cercavila de les Comarques és una oportunitat inigualable per a apreciar la riquesa cultural i musical de la Comunitat Valenciana i celebrar les tradicions que han perdurat al llarg dels anys. Els habitants de La Safor i visitants de tot arreu estan convidats a unir-se a aquesta emocionant jornada festiva plena de música, balls i cançons que enriqueixen el patrimoni cultural de la zona.

Destacats