Fundación Bancaja rep el premi 'Art i Empresa' d'ARS Magazine en el Museu Thyssen-Bornemisza

Guardar

Rafael Alcón, president de la Fundació Bancaixa, rep el Premi Art i Empresa de mans de Evelio Acevedo, director gerent del Museu Thyssen Bornemisza (Imatge M.A.S., Nano Cañas)
Rafael Alcón, president de la Fundació Bancaixa, rep el Premi Art i Empresa de mans de Evelio Acevedo, director gerent del Museu Thyssen Bornemisza (Imatge M.A.S., Nano Cañas)

ARS Magazine va entregar anit els V Premis Art i Empresa en el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza, en una gala clausurada pel subdirector general de Registres i Documentació del Patrimoni Històric del Ministeri de Cultura, Carlos González-Barandiarán. Va estar acompanyat per Helena Rivero i Fernando Rayón, presidenta i director d'ARS Magazine, respectivament, i Evelio Acevedo, director gerent del Museu Nacional Thyssen-Bornemisza. A l'acte van assistir més de 170 convidats, de museus nacionals i internacionals, galeristes, col·leccionistes, comissaris d'exposicions i personalitats del món de l'art.

El Premi al Mecenatge va ser per a la Fundació Bancaixa pel seu suport a l'art, la cultura i l'acció social, que en els últims deu anys ha beneficiat a més de set milions de persones. La Fundació Bancaixa va celebrar en 2023 el seu desé aniversari des de la seua refundació en 2013 amb un nou patronat presidit per Rafael Alcón. Els seus més de 70 exposicions produïdes durant este període han estat protagonitzades per artistes de prestigi nacional i internacional. L'any 2023 van destacar les seues mostres dedicades a Antonio Saura i Sorolla en el marc d'una programació que al llarg d'esta dècada ha inclòs altres grans noms de l'art com Pablo Picasso, Antonio López, Jaume Plensa, Manolo Valdés, Eduardo Chillida i Jorge Oteiza, Joan Genovés, Julien Opie o Fernando Botero, entre molts altres. La seua col·lecció, integrada per més de 2.800 peces d'art valencià, espanyol i internacional, que abasten des del segle XV fins als nostres dies, ha sigut prestada a museus i institucions de tota Espanya. Per tota l'activitat desenvolupada al llarg d'estos últims deu anys, se li va concedir el premi a Rafael Alcón, president de la Fundació Bancaixa, que li va ser entregat per Evelio Acevedo, director gerent del Museu Nacional Thyssen-Bornemisza.

Al costat de la Fundació Bancaixa, ARS Magazine va entregar el Premi a la Millor Donació a Linda Custard, presidenta del Consell Assessor del Museu Meadows de Dallas; el Premi a la Millor Exposició Nacional a la dedicada a Guido Reni en el Museu del Prado; Premi a la Millor Exposició Internacional a la mostra de Vermeer en el Rijksmuseum; Premi a la Millor Adquisició d'Art Espanyol a The Huntington Art Museum; el Premi a la Millor Idea, a ERRA Arquitectura pel projecte arquitectònic del Centre d'Art Hortensia Herrero; i el Premi a la Millor Restauració, a Patrimoni Nacional.

Destacats