Francisco Coll exercirà de mentor de Fran Barajas

Guardar

Francisco Coll-Barajas-Castañer
Francisco Coll-Barajas-Castañer

El compositor resident del Palau de la Música per a la temporada 2019-20, Francisco Coll, està exercint com a mentor del jove músic Fran Barajas, l'obra del qual va ser la seleccionada pel jurat de la "Trobada de Composició amb Francisco Coll", que organitza l'auditori valencià. Coll també treballa amb Jesús Castañer, que va obtenir un accèssit en la mateixa convocatòria.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha destacat el valor d'aquesta trobada, afavorida pel director titular de l'Orquestra de València, Ramón Tebar, ja que «com a organisme cultural i de servei públic, un dels nostres objectius és fomentar la creativitat dels joves compositors». Tello ha manifestat la seua satisfacció pel resultat d'aquesta iniciativa que, ha assegurat, «ha reunit obres de gran qualitat», segons la consideració del jurat. Per part seua, Francisco Coll ha destacat que aquestes trobades «estan servint per a trencar eixa barrera que a vegades existeix entre l'orquestra i els compositors», i ha qualificat de «privilegi poder comptar amb l'Orquestra de València per a desenvolupar la creació d'una nova obra des dels seus fonaments».

Les Trobades de composició amb Francisco Coll es desenvolupen des d'octubre de 2018. Després d'un procés previ de selecció de sis alumnes, es va realitzar una convocatòria per a compondre una peça breu, en la qual va resultar seleccionada la composta per Fran Barajas. El jurat ha estat integrat pel violoncel·lista de l'Orquestra de València, Iván Balaguer, la directora Isabel Rubio, i Francisco Coll, els qui han destacat la «frescor d'idees i la claredat de l'orquestració» de la peça de Barajas. També es va decidir destacar la creació d'un altre dels alumnes, Jesús Castañer, la peça del qual va rebre un accèssit «per l'originalitat i l'atreviment de la seua partitura», obra que serà interpretada per l'Orquestra dins de la seua temporada de concerts.

El guanyador de la Trobada, Fran Barajas, rebrà l'encàrrec d'escriure una obra per a l'Orquestra, que s'estrenarà dins de la seua temporada de concerts. El director del Palau de la Música, Vicent Ros, ha assenyalat que «una de les accions de treball del nostre projecte que més ens il·lusiona és la formació, i aquests joves compositors tenen la gran oportunitat de treballar amb una formació professional com l'Orquestra de València».

Destacats