El festival Cinema Jove 2024 bat el seu rècord de públic amb 14.490 espectadors

Guardar

Festival Cinema Jove
Festival Cinema Jove

El Festival Internacional de Cinema de València-Cinema Jove, organitzat per la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), ha tancat la seua 39a edició amb les majors xifres de públic de tota la seua història.

Entre el 20 i el 29 de juny, un total de 14.490 espectadors han assistit a les projeccions programades tant en les seccions oficials com en els cicles paral·lels que han pogut gaudir-se en diferents seus del festival distribuïdes en el centre de la ciutat de València.

Este balanç suposa un increment de més de 2.000 espectadors respecte a la passada edició, i situa el percentatge mitjà d'ocupació de les sales en el 63,13%.

El director de Cinema Jove, Carlos Madrid, atribuïx este resultat positiu a diversos factors. "Crec que este ha sigut el millor any en la història del festival. A més d'haver obtingut un major nombre d'espectadors hem rebut moltes més opinions i sensacions positives, tant per part del públic, com dels equips de les pel·lícules i els convidats al festival", ha assegurat.

Així mateix, en la seua opinió, "la creació d'un espai de trobada enfront de l'Edifici Rialto, que ha sigut una de les grans novetats d'enguany, ha sigut un encert. S'ha convertit en un punt de referència per a espectadors, periodistes i cineastes, la qual cosa ha contribuït a generar un major nombre de relacions professionals i ha permés que els ciutadans locals i els turistes perceberen el potencial i la presència de Cinema Jove a la ciutat".

D'altra banda, la presència del director mexicà Alonso Ruizpalacios, guardonat enguany amb el Premi 'Lluna de València', ha fet que molts espectadors valencians s'interessen pel seu cinema, el coneguen i aprecien la seua mirada inquieta i incisiva. Una prova irrefutable d'això és que les sessions del cicle que ha repassat la seua filmografia han fregat l'aforament complet.

Gran resposta de les joves generacions

La resposta de les joves generacions és especialment important per a un festival com Cinema Jove, l'objectiu del qual és fomentar i difondre la creació cinematogràfica de directors de menys de 40 anys.

En este sentit, la creixent involucració dels Jurats Joves que s'ha observat en els últims anys és un símptoma inequívoc de la consolidació del festival en este segment de públic.

"La disposició dels nostres jurats més joves ha portat al fet que s'interessen per altres seccions, a més de les quals ja tenien assignades", ha apuntat Madrid, qui, a més, ha subratllat el carisma i el talent interpretatiu d'Amaia, reconeguda enguany amb el Premi 'Un Futur de Cinema'. "La seua presència a València ha fet que un públic encara més jove s'acoste al festival", ha afirmat.

"Este creixement i el potencial que transmet Cinema Jove li fan, al meu entendre, mereixedor d'una 40a edició, i d'un futur de cinema", ha conclòs Carlos Madrid.

Destacats