Ferrocarrils de la Generalitat presenta el curtmetratge 'Les xiques no perden el tren' amb motiu del 8 de març

El documental ha sigut dirigit per Paqui Méndez i compta amb la participació de diverses treballadores de l'empresa pública

Guardar

Cartel_Las_chicas_no_pierden_el_tren
Cartel_Las_chicas_no_pierden_el_tren

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha produït amb motiu del 8 de març, el Dia Internacional de la Dona, el curtmetratge documental 'Les xiques no perden el tren', dirigit per Paqui Méndez i protagonitzat per una àmplia representació de treballadores de l'empresa pública.

Aquesta producció aborda l'experiència de diferents protagonistes sobre la incorporació de la dona a un sector tan masculinitzat com el ferroviari, sent FGV el marc laboral de les dones que participen.El documental, dirigit per la directora Paqui Méndez, es presentarà oficialment la vesprada del divendres 5 de març a les 17.00 hores en el MUVIM (Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat), amb la presència del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España i la directora gerent d'FGV, Anaïs Menguzzato, juntament amb l'equip de producció i protagonistes del documental.

La reproducció de 'Les xiques no perden el tren' es podrà, a més, seguir en 'streaming' al mateix temps que es visiona en el MUVIM a través del canal de Youtube de la Generalitat (consultar ací). A més, està prevista la seua emissió en À Punt, la vesprada del diumenge 7 de març a les 18.40 hores.

Altres iniciatives d'FGV

Al seu torn, i com en anys anteriors, FGV ha previst aquesta mateixa setmana que en estacions i xarxes socials de Metrovalencia i TRAM d'Alacant es done visibilitat a frases i missatges per a conscienciar sobre el paper de la dona en l'àmbit social i laboral i amb referència a la situació provocada per l'actual crisi sanitària.0

També s'han instal·lat cartells commemoratius en diferents estacions de València i Alacant, com a part de la campanya promoguda per l'Institut dels Dons.

El mateix divendres 5 de març tindrà lloc, organitzat per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, el seminari web 'Lideratge femení en el sector del transport', en el qual intervindran dones amb llocs directius i treballadores en l'àmbit del transport de viatgers i mercaderies i de l'activitat marítima i portuària. En concret, per part d'FGV participarà Alicia Murcia, tècnica del lloc de comandament.

Finalment, en la seu d'FGV a València Sud s'homenatjarà a totes les treballadores de l'empresa pública amb una xicoteta exposició de fotografies i documents, sobre la labor de les dones en el ferrocarril i la seua evolució.

Arxivat a:

Destacats