Extra Sèries: Entre likes i xarxes socials: Black Mirror mostra on anem

Guardar

Black Mirror
Black Mirror

Pràcticament totes les sèries ambientades en l'actualitat recorren a la tecnologia en les seues trames. És impossible entendre l'ansietat per casar-se de Ted en How I Met Your Mother sense eixos moments en els quals està embadocat amb el mòbil esperant un missatge o una trucada. Coneixeríem als pares de Raj en The Big Bang Theory si no fora per Skype?

Black Mirror va molt més enllà i la comèdia no ocupa ni un espai en les seues històries. Més prompte és el drama, en totes les seues dimensions, el nucli d'esta sèrie estrenada al desembre del 2011 que solament va tenir tres capítols en la seua primera i segona temporada i que hui s'ha popularitzat en la seua última temporada.

Black Mirror

Entre polítics fets xantatge per a humiliar-se en viu, xous de realitat vexatoris i sistemes operatius instal·lats en el globus ocular que administren els records i aspiracions, els relats són capaços de provocar la confusió de l'espectador davant la realitat desplegada en la pantalla, esgarrifosament semblada a la nostra.

Fa poc Netflix va adoptar esta producció britànica que a l'octubre va estrenar nova temporada. La plataforma va llançar els sis capítols d'una sola vegada, com acostuma a fer amb produccions com Orange is the New Black, i si bé esta vegada els escenaris i les situacions són més suaus, no deixen de ser impactants quan relacionen la ment humana i les no tan noves tecnologies quotidianes.

El primer capítol s'involucra en l'hipnòtic món dels polzes a dalt (o "likes"), les fotografies en Instagram i la reputació en línia, una realitat que vivim cada dia i que sense advertir-ho deixa seqüeles psicològiques i socials difícils d'eludir. En "Playtest", un altre exemple, l'espectador explora fins a quin punt es pot suportar un videojoc de realitat virtual quan este té com a objectiu furgar en les teues pors profundes.

Black Mirror és una sèrie que gaudeix de bona salut perquè els seus temes són actuals i concerneixen a tot aquell que use Internet o necessite d'un ordinador o un mòbil per a treballar o comunicar-se amb el seu entorn personal. Una obra d'art moderna que a ningú deixa indiferent.

Arxivat a:

Destacats