L’exposició ‘Emergency on Planet Earth’ bat el rècord de visitants de la temporada del CCCC i estrena ‘tour’ virtual

La mostra, ubicada a la sala Ferreres-Goerlich del CCCC, ha rebut un total de 95.910 visitants entre març i setembre

Guardar

"Emergency on Planet Earth" al CCCC
"Emergency on Planet Earth" al CCCC

Diumenge passat, el Centre del Carme acomiadava l'exposició 'Emergency on Planet Earth', la mostra més popular de la temporada i la segona més visitada de la història del CCCC, amb un total de 95.910 visitants entre els mesos de març i setembre.

Comissariada pel director del Consorci de Museus i el Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, junt amb l'artista Vinz Feel Free, es tracta d'una proposta creada 'in situ' amb intervencions d'art urbà de gran format que consolida la resposta del CCCC a l'emergència climàtica, oferint una mirada en primera persona cap als principals problemes mediambientals que cada dia afecten el planeta Terra.

L'exposició reuneix els treballs de catorze artistes urbans internacionals: Onur, Xelon, Lidia Cao, Doa Oa, Nayra López, Reskate, Spencer Tunick, Vinz Feel Free, Barbiturikills, Will Coles, Biancoshock, Marina Capdevila, Deih i Li-Hill.

Durant cinc mesos, 'Emergency on Planet Earth' ha portat a les parets de la sala més emblemàtica del CCCC, i inclús als lavabos, qüestions com la desforestació, la superpoblació, l'elevat ús de combustibles fòssils i d'energia, l'abocament de residus al mar i la contaminació.
Després de la clausura, diumenge passat 4 de setembre, el Centre del Carme ofereix la possibilitat de continuar visitant la mostra de manera virtual, a través de l'experiència completament immersiva que ofereix el 'tour' virtual, ja disponible en la pàgina web del museu. La visita permet fer un recorregut complet per la mostra, entrar en les diverses instal·lacions, acostar-se a les obres a través del 'zoom' amb alta resolució, així com ampliar la informació sobre les diverses intervencions.

"Estem molt satisfets que 95.910 persones hagen decidit ser partícips d'aquesta necessària mirada cap a la problemàtica mediambiental a través de la seua visita a l'exposició. Ara el 'tour' virtual ens permet allargar la vida de la mostra i continuar creant consciència en la ciutadania sobre la necessitat d'adoptar mesures enfront de la situació d'emergència climàtica que tenim en l'actualitat. El futur és ara, i des del CCCC convidem totes i tots a passar a l'acció i fer d'aquest món un lloc millor en què viure", assenyala el director del Consorci de Museus i el Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.

'El apagón'

Amb motiu del tancament de l'exposició, diumenge passat 4 de setembre, es va celebrar a la sala Goerlich II i el claustre gòtic del Centre del Carme una visita experimental amb 'performance', dansa, música i interacció, guiada per Pilar Andújar, sota el títol 'El apagón'.

A través del ritual, la veu i la repetició, l'artista multidisciplinària va guiar el públic cap a un camí interior i profund que convida a reflexionar sobre l'apagada energètica i sobre la necessitat de prendre'n consciència i actuar.

Arxivat a:

Destacats