L'exposició “Aire, aigua i llum” arriba al Museu de la Ciutat

L'exposició es pot visitar fins al 4 de maig i comptarà amb visites guiades per a tots els públics els dissabtes i els diumenges, encara que és necessari reservar en el telèfon 962084126

Guardar

Exposició "Aire, Aigua i Llum"
Exposició "Aire, Aigua i Llum"

L'exposició “Aire, aigua i llum” de l'artista José Antonio Orts s'inaugura hui dimecres en el Museu de la Ciutat, de la mà del regidor d'Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals, José Luis Moreno, i del mateix Orts. L'exposició va ser seleccionada en 2022 dins d'una convocatòria oberta de projectes expositius per un jurat multidisciplinari que va ser triat a proposta de l'Associació d’Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló (AVVAC), l'Associació Valenciana de Crítics d'Art, l'Acadèmia de Sant Carles, la Facultat de Belles de València i l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de València.

La mostra inclou un conjunt d'instal·lacions i escultures sensibles a l'energia, que capten la presència i els gestos del visitant per les ombres que projecta o els xicotets corrents d'aire que provoca en passar. La instal·lació, que integra xicotetes plaques fotovoltaiques, transforma estos moviments en canvis i evolucions rítmiques, sonores i lluminoses i convertix a l'espectador en part integral de les obres, ja que, amb les seues accions, les humanitza i completa.

Les peces inciten a l'espectador al joc interactiu i provoquen un diàleg amb el visitant amb nombroses implicacions sonores, visuals, espacials i temporals. La percepció del visitant, el gaudi sensorial i les connexions entre el ser individual i la naturalesa s'aconseguixen a partir d'este joc de relacions.

La mostra pot ser visitada fins al 5 de maig en l'horari habitual del Museu de la Ciutat. La visita al museu municipal és gratuïta. També hi haurà visites guiades per a tots els públics els dissabtes a les 17.00 i els diumenges a les 11.00 i a les 12.00 hores. És necessari reservar en el telèfon 962084126. Els col·lectius poden reservar a través de la plataforma https://www.valencia.es/cas/cultura/programa-de-actividades-en-museos.

Destacats