L'esdeveniment de referència en animació i videojocs arriba a València per a impulsar el sector audiovisual

La Diputació presenta la 14a edició del Weird Market, el mercat professional més important d'animació, videojocs i new media d'España i un dels més importants a nivell europeu

Guardar

Presentació del Weird Market
Presentació del Weird Market

El Pati del Palau dels Boïl de la Scala de la Diputació de València ha acollit hui dijous la presentació de la 14a edició del Weird Market, l'esdeveniment de referència en animació, videojocs i new media, que tindrà lloc a València del 27 de setembre al 2 d'octubre d'enguany. Es tracta del mercat professional més important del sector a España i un dels més importants a escala europea, la qual cosa posiciona la ciutat com una de les principals capitals europees en l'àmbit de la innovació i el desenvolupament digital.

Segons José Luis Farias, director de l'esdeveniment, la cita confirma el seu nou emplaçament com un pas més en el seu desenvolupament i acostament al sector. "Aquesta nova llar suposa un impuls tant per a l'esdeveniment com per al mateix sector de l'animació, els videojocs i els new media, que són la nostra raó de ser", ha declarat durant la presentació.

Així mateix, el vicepresident de la Diputació de València, Carlos Fernández Bielsa, ha manifestat que "amb la celebració d'aquest esdeveniment fomentarem tot el sector de base tecnològica a la nostra província, especialment en l'àmbit de la creació digital, la producció i l'animació audiovisual".

"Sabeu bé que ací comptem amb els millors: els productors valencians han constituït empreses que estan transformant el model socioeconòmic de la Comunitat Valenciana, empreses que estan guanyant-se el lideratge en el sector amb esforç, amb més competitivitat que mai", ha defensat Fernández Bielsa.

D'altra banda, la regidora de l'Àrea de Desenvolupament Innovador de l'Ajuntament de València, Pilar Bernabé, ha destacat que "València reunirà els i les professionals de les indústries culturals i creatives en l'espai de networking més important de l'any per al sector. La ciutat està avançant dins del marc de les tendències tecnològiques i digitals i vol convertir-se en pol d'atracció de la producció audiovisual".

En la mateixa línia, el director general de l'Institut Valencià de Cultura de la Generalitat, Abel Guarinos, ha subratllat que "amb el nostre suport al Weird Market volem que els professionals valencians de l'animació audiovisual i del videojoc puguen distribuir, exhibir i donar a conéixer les seues produccions, així com establir acords de finançament i de coproducció".

Col·laboració institucional

L'arribada d'un esdeveniment d'aquesta rellevància a la nostra terra ha sigut possible gràcies al suport i la cooperació de les administracions, plasmat en la signatura d'un protocol de col·laboració entre la Diputació, l'Ajuntament de València i la Generalitat, l'objectiu final del qual és impulsar la indústria audiovisual.

La signatura d'aquest protocol a més de la celebració del Weird Market 2022 contempla les següents accions: coordinar accions dirigides a impulsar i enfortir el desenvolupament de nous projectes audiovisuals a València, i impulsar els nous avanços tecnològics en el sector i les oportunitats que generen per a la creació i el negoci.

Així mateix, amb aquest protocol s'establiran aliances amb les universitats valencianes per a millorar la competitivitat i generar coneixement i desenvolupament de nou talent en el sector audiovisual i es promocionarà la producció audiovisual com a reforç de les empreses i professionals de la indústria audiovisual millorant la seua competitivitat.

L'esdeveniment compta, a més, amb el suport d'AVEPA, Associació Valenciana d'Empreses Productores d'Animació i DIBOOS, Federación Española de Asociaciones de Productoras de Animación.

Festival Internacional de Curtmetratges

Weird Market ha anunciat també l'obertura aquest 2 de juny de la convocatòria del seu mercat de curtmetratges. El Mercat Internacional de Curtmetratges d'Animació de Weird Market podrà rebre treballs fins al pròxim 10 de juliol a través de les plataformes Shortfilmdepot i Filmfreeway i per a les seues dues seccions: internacional i nacional.

Els curtmetratges produïts amb posterioritat a l'1 de gener de 2021 i realitzats en qualsevol tècnica d'animació podran aspirar a participar en aquestes dues seccions. En l'apartat internacional es durà a terme també una selecció de videoclips amb la mateixa data límit.

Els curtmetratges participants en el mercat (selecció internacional i nacional) podran optar a ser seleccionats en el WFest - Festival Internacional de Curtmetratges d'Animació de Weird Market, que serà objecte d'un segon procés de selecció.

La selecció final del WFest lluitarà per formar part del palmarés on jurat i públic atorgaran diversos guardons. El primer estarà compost per professionals de l'animació nacional i internacional i concedirà tres distincions (així com els esments especials que considere oportunes): Millor Curtmetratge Internacional, Millor Curtmetratge Europeu i Millor Curtmetratge Nacional. D'altra banda, l'audiència assistent a les projeccions decidirà altres dos reconeixements: Millor Curtmetratge Internacional i Millor Curtmetratge Nacional.

Destacats