Escola Valenciana introdueix amb èxit el Cinema en valencià a Torrevella

L’edició anterior del ‘Cinema a l’escola’ va reunir uns 73.000 xiquets en 52 poblacions del país

Guardar

Escola valenciana  introduix amb exit valencia cinema
Escola valenciana introduix amb exit valencia cinema

El 22 de març, les estudiantes i els estudiants de l’IES Palmeral d’Oriola han participat en la primera projecció que Escola Valenciana ha oferit al Baix Segura dins de l’agenda audiovisual del ‘Cinema a l’escola’. L’alumnat ha visualitzat la pel·lícula ‘Mil coses que faria per tu’ al Centre Cultural Virgen del Carmen de Torrevella. Al començament de l’activitat, l’entitat cívica ha repartit a l’equip docent les guies didàctiques corresponents perquè puguen treballar diferents continguts del llenguatge audiovisual a l’aula.

Aquesta iniciativa forma part de les activitats lúdiques i en valencià, amb finalitats educatives, que Escola Valenciana promou per contribuir a l’aprenentatge de la llengua. «És important que l’alumnat de tot el País Valencià puga comptar amb materials en valencià i gaudir-ne mentre aprén», ha afirmat la responsable del ‘Cinema a l’escola’, Laura Font, i ha afegit: «Des d’Escola Valenciana incidim en la convivència entre llengües i cultures i afavorim l’accés a productes culturals en valencià de forma generalitzada».

En aquesta línia, Laura Font ha comentat: «El cinema és un element clau per arribar als joves des de l’entreteniment i també és cabdal per crear un bon clima amb el qual motivem l’aprenentatge del valencià. A més, els mestres perceben el cinema en valencià com una eina pedagògica que els permet, d’una banda, incentivar l’interés de l’alumnat per la llengua i la cultura i, d’altra banda, innovar, sorprendre l’alumnat, trencar amb la rutina de l’aula. És una meravella veure la resposta que tenen els joves quan vénen al cinema que oferim des d’Escola Valenciana».

Propera projecció a Torrevella

Escola Valenciana projectarà la pel·lícula d’animació ‘Mascotes’, el proper dimarts 27 de març a les 10’30 hores al Centre Cultural Virgen del Carmen de Torrevella. Aquesta activitat està adreçada al segon i tercer cicle de Primària i narra les aventures dels animals dòcils i simpàtics quan els seus propietaris marxen i ells romanen sols a casa. Es transformen totalment. Alguns fan festes multitudinàries i sorolloses, d’altres fan disbarats amb els electrodomèstics, i d’altres es fiquen en embolics.

Cinema a Xàtiva

Hui, el Centre Cultural de Xàtiva ha acollit la projecció de cinema en valencià amb una gran acollida. Un èxit que es va repetir els dies anteriors, el dimecres 21 i dijous 22 de març, al Gran Teatre de Xàtiva. Més de 1100 alumnes dels centres educatius Jacint Castanyeda, Attilio Bruschetti, Taquígraf Martí, Martínez Bellver, Pla de la Mesquita, Col·legi de la Inmaculada i Nuestra Señora de la Seo han gaudit amb les pel·lícules Mascotes i El Petit Príncep, que ha programat la Coordinadora d’Escoles d’Ensenyament en Valencià de la Costera – Escola Valenciana.

Aquesta és la catorzena edició del Cinema a l’escola que Escola Valenciana promou als centres educatius, i que els darrers quatre anys s’ha vist més potenciada arran del tancament de RTVV.

Destacats