Escalante ultima la seua nova producció immersiva de teatre, il·lustració i dansa creada per MaQuinant Teatre

Guardar

Imatge de 'Boira' (Marta Torres)
Imatge de 'Boira' (Marta Torres)

Escalante, projecte teatral de la Diputació de València, ultima els detalls de la seua nova producció, ‘Boira’, un espectacle immersiu i multidisciplinari creat per la companyia valenciana MaQuinant Teatre, que s'estrenarà a la fi d'abril amb funcions escolars i per a públic general en Ribes Espai Cultural.

Durant el primer trimestre de la temporada, les produccions de l'Escalante ‘Peter&Pan’ i ‘L’home que cremava pedres’ van triomfar entre escolars i famílies. A poques setmanes de l'estrena de ‘Boira’, “volem repetir eixe bon acolliment i conéixer una història que ens parla de la tristesa en la infància a través de Llum, una protagonista que té coses molt interessants que explicar-nos”, explica Rocío Gil, diputada provincial de Joventut i Teatres.

El projecte teatral de la Diputació estimula la creació a través de la seua convocatòria per a la producció d'obres de diferents llenguatges escènics i, en esta ocasió, “és un luxe comptar amb la companyia valenciana MaQuinant Teatre per a fusionar diferents disciplines”, destaca la directora i coordinadora artística de l'Escalante, Marylène Albentosa, sobre l'obra que es representarà en Ribes Espai Cultural.

Així és 'Boira'

"'Boira' és una peça multidisciplinària immersiva amb música i il·lustració en directe on el teatre, la dansa, la màgia i un otome ens porten de viatge pel món interior de Llum, amb estreles, éssers màgics, tempestes d'arena, cerca de tresors, llums i ombres... reflex del cosmos que som. Un espill on mirar-nos perquè parlar del que sentim ens reconnecta amb nosaltres mateixos i amb els qui ens envolten. I sobretot, el que estem descobrint és que parlar de la tristesa, ens ompli d'alegria", assenyala Rebeca Valls, directora.

Creada per Aina Gimeno -també en escena com a protagonista- i destinada a públic de 6 a 12 anys, aborda la tristesa en la infància, que pot desencadenar problemes de depressió greus i determinants per a l'evolució de molts xiquets i xiquetes. Per a fer-la possible, s'ha treballat al costat de la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana.

L'equip artístic el completen Rebeca Artal-Dato, actriu; Cristina Fernández, coreògrafa; Enric Romanguera, músic i creador intèrpret en escena; Marta Torres, il·lustradora en escena; Damián Sánchez, en la música original; Los Reyes del Mambo a càrrec de l'espai escènic; Nacho Diago com a assessor d'efectes poètics; María Almudéver en el vestuari; Alba Gimeno com a assessora didàctica; Lucas Sáez de Siroco Cultural en la gestió; Patricia Miró en distribució; i Jaume Marco com a dissenyador gràfic.

El públic podrà gaudir-la el 27 d'abril a les 17.00 hores, el diumenge 28 a les 11.30 h, el dissabte 4 de maig a les 17.00h i el diumenge 5 a les 11.30 hores en Ribes Espai Cultural. Les entrades de tots els espectacles de la Temporada 23-24 d'Escalante poden adquirir-se en la web www.escalantecentreteatral.dival.es i en taquilla abans de cada representació.

Destacats