Escalante ultima els detalls de la producció ‘L’home que cremava pedres’ de la companyia de Tian Gombau

Guardar

'Full House'
'Full House'

Escalante ultima els detalls de la segona producció pròpia de la seua Temporada 23-24 creada per la companyia de Tian Gombau, 'L'home que cremava pedres', obra que formarà part de la programació del projecte teatral de la Diputació de València per a les pròximes setmanes, que reunirà el públic escolar i familiar del 25 de novembre al 16 de desembre en diverses sales de València amb cinc obres diferents.

El centre d'arts escèniques de la Diputació de València proposarà el 25 i 26 de novembre en Ribes Espai Cultural l'obra 'Full House', de la companyia catalana i austríaca Eléctrico 28; i el 2 i 3 de desembre 'Cucú', de la valenciana Bambalina Teatre Practicable. Se sumen al programa dos obres amb funcions per a centres educatius, 'Los que comen tierra' de La Zafirina, Millor Text dels Premis d'Arts Escèniques de l'Institut Valencià de Cultura de 2023, que arribarà el dia 27 a La Beneficència; i 'La plaça del Diamant', del Teatre Nacional de Catalunya i el Festival Grec 2023, que es posarà en escena el 4 de desembre en el Teatre Principal.

Així mateix, del 6 al 16 de desembre l’Escalante estrenarà en Ribes Espai Cultural 'L'home que cremava pedres', una obra de teatre d'objectes creada per la companyia de Tian Gombau i Jordi Palet i Puig produïda pel mateix centre, amb passes escolars i per a públic familiar.

La diputada de Teatres i Joventut de la Diputació de València, Rocío Gil, ha assenyalat que "des de l’Escalante donem suport al sector de les arts escèniques no sols amb l'exhibició i la formació, sinó també amb la producció, un aspecte que ens sembla fonamental ja que afavorim la creació d'obres de diferents llenguatges dirigides al públic infantil i juvenil".

La directora i coordinadora artística de l’Escalante, Marylène Albentosa, ha destacat que "després d'un balanç molt positiu de la primera producció de la temporada, 'Peter&Pan', continuem produint històries que reunixen un equip artístic amb molt de talent, com el que acompanyarà al reconegut Tian Gombau, amb quasi 40 anys sobre els escenaris".

Tian Gombau torna a l’Escalante

L'autor, director, actor i manipulador d'objectes Tian Gombau farà una parada de la seua gira internacional a València per a estrenar 'L'home que cremava pedres', una obra que demostrarà una vegada més que poden construir-se històries grans i boniques amb molt poc.

L'artista s'aproxima als 40 anys sobre els escenaris de tots els continents, i tornarà a exhibir la seua poesia visual al públic de l’Escalante, on ha pogut presentar diverses de les seues obres al llarg de la seua carrera, entre elles 'Sabates noves', Premi Max a Millor Espectacle per a Públic Infantil i Familiar en 2020.

En esta ocasió, “L'home que cremava pedres' ens presentarà la fascinació d'un xiquet pel foc i com ha anat evolucionant la relació entre els homes i la terra, la manera de viure el dia a dia i les festes, la manera de relacionar-nos amb un espai i un temps", conta el director i creador juntament amb Gombau d'esta proposta, Jordi Palet i Puig.

"Per a nosaltres és molt bona notícia estar presents una temporada més en la proposta de l’Escalante. Ens il·lusiona retrobar-nos amb el públic escolar i familiar d'este centre, un referent en la creació, producció i exhibició d'obres per a xiquets, xiquetes i joves", ha afegit Gombau.

Ribes Espai Cultural acollirà esta obra dirigida a públic entre 5 i 9 anys els dies 6, 7, 8 i 10 de desembre a les 11.00 i 12.00 hores, i el 16 de desembre a les 17.00 i 18.00 hores en les seues funcions per a famílies; mentre que la comunitat escolar la podrà disfrutar de l'11 al 15 de desembre. Les de les obres de la Temporada 23-24 de l’Escalante poden adquirir-se en www.escalantecentreteatral.dival.es i en taquilla abans de cada representació.

Destacats