Escalante presenta el musical més exitós de la temporada: 'Bruno, el musical que ho va canviar tot'

Guardar

'Bruno, el musical que ho va canviar tot' a Escalante
'Bruno, el musical que ho va canviar tot' a Escalante

L’Escalante acomiada octubre amb el musical més exitós de la temporada: 'Bruno, el musical que ho va canviar tot'. El revolucionari espectacle de la companyia valenciana Off Artes Escénicas i guanyador del Premi a Millor Música Original de Broadway World aterrarà en el Teatre Principal de la mà del centre d'arts escèniques de la Diputació de València en la seua versió en valencià els dies 28 i 29 d'octubre a les 18.00 hores.

Rocío Gil, diputada de Joventut i Teatres de la institució provincial, ha celebrat "que l’Escalante oferisca funcions per a la comunitat educativa i les famílies d'este espectacle, que a més de comptar amb el guardó dels Broadway World Regional Awards, està nominat a Millor Espectacle de Teatre, Millor Composició Musical (per a Víctor Lucas) i Millor Vestuari (per a María Almudéver) en els Premis de les Arts Escèniques de l'Institut Valencià de Cultura (IVC) en 2023".

"Una oportunitat única per a conéixer la història de Bruno i disfrutar de la seua gran posada en escena i música en directe amb un equip artístic valencià que té un futur brillant al davant", en paraules de Marylène Albentosa, directora i coordinadora artística d'Escalante.

Revolució contra l'assetjament escolar

'Bruno, el musical que ho va canviar tot' conta la història de Bruno, un alumne d'institut exemplar. Viu en una llar perfecta, estudia en el millor institut de la ciutat, mai s'ha ficat en embolics, és un exemple de responsabilitat i tot un orgull per a la seua família.

No obstant això, viu una altra realitat molt diferent: s'amaga, fuig i es tanca en el seu món. El bany de l'institut és l'únic lloc on el protagonista se sent segur i protegit dels qui fan dels seus dies una experiència horrible. "Per què?", es pregunta el jove cada dia.

La proposta de la companyia valenciana escenifica l'assetjament escolar i les seues conseqüències sense edulcorar i mostrant esta problemàtica que tant preocupa la societat des de tots els punts de vista, encara que en clau positiva.

Bruno és un cant a la vida, una festa, un record, una protesta, un musical, una banda en directe, un centenari, una celebració, un canvi... Bruno és una revolució i així ho mostrarà el seu equip artístic tant a la comunitat educativa com a les famílies en la seua versió en valencià, que veu la llum per primera vegada de la mà de l’Escalante.

Creada i dirigida per Víctor Lucas i Mamen Mengó, la proposta compta amb Yeray Varo, Mau, Ana Burguet, Diego Monzón, Josep Zapater, la mateixa Mamen Mengó, Truman Fernández, Paola Navalón i Candela Mora com a intèrprets; Toñi B. Forascepi com a coreògrafa; Stefano Recchia i Víctor Lucas en la il·luminació; María Almudéver en el vestuari - nominada en els premis de l'IVC de 2023-; el mateix Lucas en la composició musical -també nominat en esta categoria dels guardons valencians-; i Paula Novella en la producció.

A més de les funcions escolars, 'Bruno, el musical que ho va canviar tot' tindrà passes per a públic general el dissabte 28 i diumenge 29 d'octubre a les 18.00 hores en el Teatre Principal de València. Les entrades ja estan disponibles en escalantecentreteatral.dival.es i en taquilla abans de cada representació.

Arxivat a:

Destacats