L'Escalante Centre d'Arts Escèniques convoca el seu Premi de Teatre Infantil de 2023

El guardó té com a objectiu fomentar la creació i divulgació del teatre infantil en valencià

Guardar

'El xiquet que volia una falda escocesa' (Vicente A. Jiménez)
'El xiquet que volia una falda escocesa' (Vicente A. Jiménez)

L'Escalante Centre d'Arts Escèniques de la Diputació de València cerca noves històries per a la infància i obri el termini per a la presentació al seu Premi de Teatre Infantil de 2023, la convocatòria del qual ha sigut publicada aquest dimecres 22 de febrer en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).

La diputada de Teatres de la Diputació de València, Glòria Tello, ha celebrat comptar de nou amb aquesta convocatòria i ha recordat que "aquest premi té com a objectiu impulsar l'escriptura de textos dramàtics en valencià dedicats a la infància i joventut, principal públic de l'Escalante".

Marylène Albentosa, directora i coordinadora artística del projecte teatral de la institució provincial, ha afegit que "l'obra guanyadora rebrà un premi de 5.000 euros i podrà ser publicada per una editorial, la qual cosa ens permetrà fer un pas més en l'acostament de les arts escèniques a xiquets, xiquetes i joves".

Així, el jurat, format per especialistes de les arts escèniques, triarà l'obra guanyadora tenint en compte la qualitat de l'escriptura dramàtica, la viabilitat de la seua possible posada en escena i el caràcter innovador del llenguatge i de l'estructura dramàtica del text.

Per a participar, tan sols cal ser major de 18 anys i no haver guanyat les últimes dues edicions de la convocatòria. Els qui complisquen amb aquest requisit, podran presentar el seu text fins al pròxim 23 de maig de 2023.

'Històries del nan Borumballa', obra guanyadora en 2022

'Històries del nan Borumballa', de Pasqual Alapont, va aconseguir el Premi de Teatre Infantil Escalante 2022 amb un cant a la superació i a la ficció com a motors per a la vida. "Esta obra conta la història de Víctor, un xiquet que es troba ingressat a l'hospital i haurà d'emprendre un viatge pels records i moments que han marcat la seua vida, ensenyant-nos que sempre hi ha molt pel que lluitar", conta Alapont.

'Històries del nan Borumballa' serà publicada també per Bromera, editorial que en els últims anys ha traslladat al paper els textos dramàtics de la convocatòria més important de l'Escalante Centre d'Arts Escèniques.

Arxivat a:

Destacats