Escalante balla a '128 batecs per minut': el nou musical amb el cor d'Albena

El centre d'arts escèniques de la Diputació de València realitza l'estrena absoluta d'aquesta aventura onírica per a públic familiar

Guardar

128 batecs per minut 
128 batecs per minut 

Ona té 12 anys i somia amb un número màgic: el 128. És la xifra dels batecs per minut en que se sincronitzen tots els cors quan ballem. Però el cor d'Ona no funciona bé i la xiqueta necessita un trasplantament. Quan bufa les flametes del seu aniversari, rep la notícia que anhelava: s'ha acabat l'espera, hi ha un nou motor per a ella. En eixe moment Ona enceta una aventura plena d'esperances i pors cap a un destí que no és un lloc, sinó un número. El número més bonic i musical de tots.

Eixe és el punt de partida de 128 batecs per minut, el nou musical d'Albena, en coproducció amb Cashalada cia. i Twix & Ross. Després de la preestrena a la Sala l'Horta, el muntatge arriba a l'Escalante. El centre de la Diputació de València s'instal·larà al Teatre Martín i Soler del Palau de les Arts durant els pròxims dies per a oferir aquesta obra a diferents públics.

El pròxim dimecres, 15 de desembre, serà el dia de l'estrena oficial, dijous i divendres tindran lloc les funcions escolars, i el cap de setmana serà el torn de rebre al gran públic en tres funcions: dissabte a les 18:00 hores i diumenge a les 17:00 i a les 19:00.

Aíxí, s'alçarà el teló d'un espectacle "ple de fantasia i cançons que compta amb creadores valencianes fonamentals de l'escena actual, les quals han construït una història meravellosament tendra i divertida", comenta la diputada delegada de Teatres, Glòria Tello.

“una alegria poder apostar per aquest projecte de Albena com primera estrena absoluta d'aquesta temporada de l'Escalante”.

128 batecs per minut

L'obra, escrita per Patrícia Pardo, narra el viatge oníric de la protagonista, acompanyada per dones que han il·luminat el món en diferents èpoques, mentre espera l'operació que li atorgarà un cor nou. El camí de l'heroïna –a més– discorre al ritme de cançons originals que van del pop-rock al hip-hop i que donen forma al seu particular imaginari.

El muntatge està dirigit per Noèlia Pérez i Maria Almudéver, i protagonitzat per Ana Burguet, en el paper d'Ona. Carmen Peinado, Josep Zapater i la mateixa Noèlia Pérez completen l'elenc. A més, Pérez i Zapater, equip que forma la companyia Cashalada, s'encarreguen de la composició musical de l'obra.

La unió creativa entre Albena i Cashalada ha produït espectacles tan reconeguts com L'aneguet lleig (2017) i Tic-tac (2018). El primer d'ells va ser precisament una producció Escalante i ambdós han sigut guanyadors del premi Max al millor musical.

D'altra banda, l'encarregada de les coreografies és Cristina Fernández Pintado.

128 batecs per minut reflecteix l'evolució i consolidació de l'experimentada productora en matèria de musicals en les setmanes que compleix 27 anys i 27 títols de trajectòria. El productor d'Albena, Toni Benavent, subratlla que "ha suposat un gran treball estrenar de nou un musical pensat i compost absolutament des de zero".

Destacats