En el Centre del Carme es respira ‘Amor’ amb la coproducció de tres cites del Festival 10 Sentidos

Dos espectacles de dansa i una representació amb posterior debat se celebraran els dies 4, 19 i 21 de maig al Centre del Carme

Guardar

Representació teatral del Festival 10 Sentidos
Representació teatral del Festival 10 Sentidos

Un any més, el Consorci de Museus participa, a través del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), en el Festival 10 Sentidos i coprodueix tres de les seues activitats: dos espectacles de dansa i una representació acompanyada d'un debat, que es podran gaudir els dies 4, 19 i 21 de maig al claustre i sales del museu.

El Festival 10 Sentidos celebra la seua XI edició del 2 al 22 de maig amb l'amor com a 'leitmotiv' de tota la seua proposta. Una aposta per celebrar i reflexionar sobre l'acte d'estimar, en el sentit més ampli i sense detenir-se necessàriament en el romanticisme.

Al llarg dels seus deu anys de vida, el certamen, que és una trobada amb l'art en tots els seus vessants, s'ha convertit en un referent i una cita obligada a València, i ha comptat amb la involucració del Consorci de Museus i el Centre del Carme.

"Des del Centre del Carme impulsem propostes que contribueixen a la democratització de la cultura contemporània, obrint camins que entrellacen disciplines i llenguatges artístics. Enguany ens sumem a la programació del Festival 10 Sentidos i coproduïm tres de les seues apostes més internacionals", ha destacat el director del CCCC, José Luis Pérez Pont.

Dansa contemporània per a commoure i conscienciar

El dimecres 4 de maig a les 19.00 hores el públic podrà gaudir al claustre renaixentista del Centre del Carme d'un extracte de l'espectacle de dansa 'Kiss me hard before you go', una producció del Balleto Teatro di Torino, que acaba de celebrar el seu 40 aniversari, amb coreografia de José Reches. Un duo fluid i dinàmic en què els cossos dels ballarins s'endinsen en una reflexió existencial capaç de commoure i desvelar la vulnerabilitat humana. L'accés a l'espectacle és gratuït, sense que calga inscriure's prèviament, i fins que es complete l'aforament.

El 19 de maig a les 19.00 serà el torn de 'Fuga', un espectacle coreografiat per Helene Weinzierl, que invita a un viatge fulminant en què anticipem i percebem discursivament i intuïtivament l'estat d'acceleració, esgotament, excés i col·lapse.

Weinzierld dirigeix des de 1995 Cie Laroque, un dels conjunts itinerants més destacats de l'escena austríaca actual, les peces del qual han rebut diversos premis nacionals i internacionals. Les seues produccions es caracteritzen pel seu caràcter interdisciplinari i per la seua temàtica entorn de temes sociopolíticament rellevants. L'assistència a l'espectacle és gratuït, però cal inscriure's prèviament a través d'aquest enllaç.

Representació i debat

'Breivik's Statement' serà el colofó a aquest trio d'espectacles el dissabte 21 de maig a les 19.00 hores. Es tracta d'una de les grans apostes internacionals del Festival 10 Sentidos, que juntament amb el CCCC mostra a València un treball del director Milo Rau, fundador de l'IIPM (Institut Internacional de l'Assassinat Polític - International Institute of Political Murder), que parla de l'odi a través d'un monòleg basat en la declaració del terrorista noruec Anders B. Breivik.

Després de l'espectacle se celebrarà una trobada amb Milo Rau i Sascha Ö. Soydan, director i actriu d'International Institute of Political Murder, moderat per la periodista Marta Hortelano. La representació i posterior debat tindran són gratuïts, però cal inscriure's prèviament a través aquest enllaç.

Les activitats de l'XI edició del Festival 10 Sentidos se celebren del 2 al 22 de maig. Els espectacles coproduïts pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana per al CCCC són d'accés gratuït.

Arxivat a:

Destacats