"Emergents al Palau", un cicle de concerts per a donar visibilitat a músics novells

Arranquen els preparatius per a la segona edició d’Emergents al Palau amb algunes novetats

Guardar

ciclo-emergentes-palau-musica
ciclo-emergentes-palau-musica

En la seua primera edició l'any passat, més de 500 persones van poder gaudir dels concerts que van tindre lloc entre febrer i juny en el Palau de la Música, amb objectiu de promoure bandes i solistes independents de València i voltants. Enguany s'ha volgut continuar amb un nou cicle de concerts de grups novells, que constarà de huit concerts dobles a partir del 10 de febrer en horari matinal.

La intenció d'aquest projecte és donar valor a la música que es fa en els circuits valencians i posar a l'abast dels grups emergents canals de difusió importants com ho és el Palau de la Música, un lloc on qualsevol músic voldria actuar, segons comenta Gloria Tello, regidora de cultura a l'Ajuntament i presidenta del Palau. «Emergents» es troba dins de la programació de «Palau Obert», que naix arran del 30 aniversari del Palau, en 2017, creant projectes com «Jazz a Poqueta Nit» o «Palau Electrònic».

 

ciclo-emergentes-palau-musica Presentació cicle Emergents al Palau

"Des de la seua realització i posada en marxa, «Palau Obert» ha pretés ser al·licient per al desenvolupament d'un model cultural valencià plural, obert i transparent, amb una oferta musical diversa, de qualitat i prestigi, de caràcter innovador i, sobretot, inclusiva." afirma Vicent Ros, el director del Palau de la Música, encarregat de gestionar el cicle de concerts. Es tracta "d'obrir de bat a bat les portes del Palau, tant per a eixir com per a donar cabuda a tothom que vulga entrar i crear espais de trobada i debat."

Quan es va presentar "Emergents" en 2018, alguns dels visitants més recurrents del Palau no estaven convençuts amb la idea, atés que la resta de l'any és un espai reservat per a música de culte i artistes de renom.

La segona edició arriba amb canvis

Alguns aspectes canviaran en aquesta segona edició, com el nombre de concerts, que descendeix de 10 a 8, igual que els grups participants, que es redueixen de 20 a 16, dos per concert. Però també hi ha bones notícies per als músics que, a més de ser inscrits en la Seguretat Social, com ja havia ocorregut l'any passat, cobraran una tarifa fixa de 125 euros per component del grup, cosa que no sol ocórrer en el món de la música, sobretot als circuits alternatius. L'any passat, els participants cobraven en funció de la taquilla, però amb aquest canvi es vol donar als músics dignitat i un reconeixement major pel seu treball.

Pel que fa als concerts, es dividiran segons gènere musical, que en aquesta edició seran huit: Pop; Folk; Blues - Rhythtmn&Blues - Soul; Jazz - Fusió - Mestissatge; Música d'autor; Rock; Indie - Alternativa - Electrònica; i Surf - Garage Punk.

Les actuacions seran gravades en directe per a la creació d'una maqueta, que quedarà en disposició dels grups participants.

Està en marxa el procés de selecció

La inscripció, que es va obrir el 12 de gener, seguirà oberta fins dissabte que ve 19 de gener a les 22 h, a la seua pàgina web http://www.emergentsalpalau.es/.

Després, serà el 25 de gener durant el programa "Territori Sonor" d'À Punt, quan es faran públics els 16 grups triats per a participar, per decisió d'un comité de sis periodistes especialitzats: Irene Herreras, de Territori Sonor; Mireia Pérez, presentadora del programa musical L'Estudi; Mariano López i Javier Pérez, periodistes musicals; Raúl Tamarit, col·laborador del Llevant EMV i Les Províncies, a més de compositor; i María Carbonell, redactora i fotògrafa d'Alquímia Sonora. Durant el mateix programa el dia 25, se sortejaran les dates en les quals tindrà lloc cada concert.

Es podran presentar tots els músics que ho desitgen, sempre que siguen majors d'edat i tenint en compte que, almenys, la meitat dels integrants del grup han d'estar empadronats a València o la seua àrea metropolitana. A més, no es permet la participació de grups amb més de quatre treballs publicats, ni aquells que tinguen un contracte professional amb segells discogràfics o management professional; ja que es tracta de fer sonar als grups amb menys trajectòria professional, que volen donar-se a conéixer en el panorama valencià.

Per tan sols 7 euros, IVA inclòs, tot el públic que ho desitge podrà gaudir de la música oberta en el Palau a partir del 10 de febrer, quan està programat que comence el primer concert. A més dels huit concerts, el públic podrà assistir a un últim concert especial de clausura amb un artista de renom. També podran gaudir de la xarrada "Problemes i reptes en la projecció dels grups i solistes valencians en l'Estat" que es realitzarà al principi del cicle a la Sala Martín, moderada per Juan Vitòria.

Destacats