Els Jóvens, fusió de tradició i pop en el grup revelació de la música valenciana

Després de rebre set guardons en els Premis Ovidi i els Premis Carles Santos, el grup alacantí triomfa en la seva actuació per al Festival Deleste

Guardar

jóvens
jóvens

Fa set mesos publicaven el seu primer àlbum. Ara, acaben de fer triplet en els Premis Carles Santos de la Música Valenciana, després de recollir també quatre guardons en els Premis Ovidi. Són Els Jóvens, el nou fenomen musical del panorama valencià que ha triomfat aquest cap de setmana en el Festival Deleste 2018.

"Per a nosaltres el premi és això, poder tocar amb artistes que admirem des dels 15 anys", comentava Blai Antoni Vañó, baixista i productor, en la presentació del festival. L'actuació del grup alacantí dissabte passat en el Deleste va reunir a més de 1.700 persones en el Palau de la Música, trencant el rècord d'assistència en aquesta setena edició de l'esdeveniment. "Si m'hagueren dit fa temps que això ens anava a passar, hauria contestat 'tu flipes' o alguna cosa semblant", comentava entre riures.

Vañó és un dels nou membres que conformen ara Els Jóvens, però el projecte va començar amb dos amics de Sant Vicent del Raspeig, Pep Mirambell i René Macone, que es coneixien des dels tres anys i s'ajuntaven per compondre cançons. Els seus temes parlen d'Alacant i històries quotidianes, ja que tenen "molt present" la seua denominació d'origen. "Al final hem anat derivant a un format híbrid entre el tradicional i el pop, i ens trobem molt a gust en aquest estil", descriu Vañó.

A causa de les seues agendes, no solen actuar tots junts en els concerts; ho fan a torns, però intenten coincidir almenys un parell de vegades al mes. "Ens agradaria, però no vivim d'això. Cadascun té les seues obligacions i vivim en llocs diferents", explica.

Els quatre Premis Ovidi que va obtenir la banda els reconeixia com a intèrprets revelació, millor cançó per Anís Tenis, millor lletra per T'ailoviu més que l'hóstia i millor disseny de disc, mentre que en els Premis Carles Santos van obtenir els mèrits de ser els artistes revelació amb l'àlbum Els Jóvens i la millor cançó, també amb Anís Tenis. El jurat va decidir premiar-los també amb el guardó al millor disc.

Sembla que, de la nit al dia, el grup s'ha fet un lloc en la indústria musical de la Comunitat i a altres regions, però el baixista admet que han necessitat ajuda per arribar fins aquí. "Per això és important que existisquen esdeveniments com el Deleste o guardons per a la música valenciana; si no, la gent no s'assabenta del que es fa aquí", afirma. Respecte al futur no ha revelat més, però assegura que el seu calendari per a primavera de 2019 ve "plagat de concerts". Queda El Jóvens per a estona.

Destacats