Els diferents serveis de l’àrea de Cultura de la Diputació atorguen els ‘Reconeixements de la Cultura 2019’

Guardar

LONA_mini3
LONA_mini3

L’àrea de Cultura de la Diputació de València, a proposta dels diferents serveis que la componen, atorgarà a partir d’aquesta setmana diferents ‘Reconeixements de la Cultura 2019’ a aquells ajuntaments que les comissions tècniques de cada servei han valorat com especialment proactius en el desenvolupament dels programes culturals de la Diputació. Així, començant pel ‘Reconeixement’ que dijous es farà a Silla, fins a un total de huit ajuntaments tindran aquesta menció que no busca sinó visibilitzar públicament els esforços municipals en matèria cultural.

Al llarg de les pròximes setmanes altres municipis com Carrícola i Otos, 2 de febrer; Paiporta, 6 de febrer; Castelló de la Ribera, 8 de febrer; i Titaguas, 9 de febrer veuran reconeguts també els seus esforços en matèria cultural. Finalitzaran el lliurament d’aquests guardons culturals als municipis d’Alzira, a proposta de la Institució Alfons el Magnànim, i Olocau, a proposta del Museu de Prehistòria, la segona quinzena de febrer. En tots casos els veïns i veïnes podran assistir als actes de reconeixement que tindran lloc en cada municipi i que estaran oberts amb un acompanyament musical. Els representants dels ajuntaments rebran una figura dissenyada per l’artista Artur Heras.

Reconeixement a Silla pel foment del llenguatge inclusiu

L’agència AVIVA de Silla serà la primera a rebre el seu ‘Reconeixement de la Cultura’, el pròxim dimecres 30 de gener, a les 19.30 hores, al Centre Cultural Carmen Valero. La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València ha volgut reconéixer el treball d’AVIVA en el foment del valencià, especialment per la campanya ‘Valencià per la igualtat’, impulsada pel servei de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Silla, encapçalada per Empar Minguet, amb l’objectiu de modificar la forma d’expressar-se en l’Administració per tal d’emprar un llenguatge inclusiu. Lliuraran el guardó el diputat de Cultura, Xavier Rius, i la cap de Normalització, Immaculada Cerdà. L’acte comptarà amb l’actuació de Sis Veus, amb l’espectacle ‘Els dies i les dones’.

Carrícola i Otos: un singular patrimoni artístic i cultural

El Servei de Promoció Cultural, per la seua banda, premiarà el treball dels ajuntaments d’Otos i de Carrícola, amb una cerimònia a les Antigues Escoles de Carrícola el dissabte 2 de febrer, a les 19.30 hores. Amb aquest guardó es pretén premiar la Ruta dels Rellotges d’Otos, la qual no ha parat de créixer des que es posara en marxa i que, en l’actualitat, ja compta amb més de 30 rellotges de sol dissenyats per artistes com Arcadi Blasco, Rafael Armengol, Manuel Boix, Toni Miró, Andreu Alfaro, Artur Heras, Elisa Martí o Rafael Amorós. Un gran esforç per part de l’Ajuntament, que ha convertit a Otos en una visita imprescindible per a amants de l’art i la gnomònica. Per la seua banda, també s’ha volgut posar en valor el projecte d’espai d’art mediambiental de Carrícola Biodivers, que es va concebre com un punt d’encontre de reflexió i propostes creatives, i que demostra la capacitat de la cultura per vertebrar, integrar i promoure les transformacions socials necessàries per a anar cap a un món més sostenible, integrador i equitatiu. L’acte de lliurament comptarà amb les actuacions de La Morralla i Cashalada, així com amb un correfoc pels carrers d’Otos, a partir de les 23.30 hores, a càrrec dels Dimonis de l’Avern.

Arxivat a:

Destacats