Els '70 conquisten Spotify

Nino Bravo i Camilo Sesto, els grans de la música espanyola dels anys '70 s'alcen en el top de stremings de Spotify

Guardar

Logo-Spotify
Logo-Spotify

Spotify, la plataforma de streaming de música per antonomàsia porta ja diversos anys entre nosaltres. Inicialment destinada a un públic jove, Spotify actualment engloba a una clientela molt variada, en la qual inclouen tots els segments de la població possibles: xicotets, adolescents, joves, adults i majors; homes i dones i gent de tots els gustos musicals haguts.

No obstant això, un dels fets més curiosos que ha presentat la comunitat hispana de Spotify ha tingut lloc recentment. Cada mes, la plataforma publica les seues xifres d'usuaris i les dades de streaming, i, malgrat que, com s'ha esmentat anteriorment, la plataforma tenia com a públic originalment al segment jove/juvenil, és la música dels anys 1970 la que es porta els primers llocs quant a artistes valencians.

'Cal recordar que tots dos van ser una font d'inspiració i un fenomen de masses per al públic hispà parlant en la dècada de 1970, tant a Espanya com en els països d'Amèrica llatina'.

Després de més de 40 anys de la seua època daurada, l'alacantí Camilo Sesto i el valencià Nino Bravo són els músics amb més reproduccions d'entre tots els artistes valencians que hi ha registrats en la plataforma. Els temes "¿Quieres ser mi amante?" i "Vivir así es morir de amor" de Camilo Sesto compten amb uns 17,6 i 12,9 milions de reproduccions segons els resultats de març d'enguany. I les balades del cantant valencià, Nino Bravo, "Un beso y una flor" i "Libre" acumulen 16,6 i 5,1 milions de reproduccions respectivament.

No solament el passat està al capdavant

El top d'artistes valencians de Spotify no ho conformen només músics del passat, sinó que també s'han posicionat alguns grups en llocs propers als ocupats pels dos grans de la balada. La Raíz i Seguridad Social són dos dels grups valencians de música espanyola de major rellevància nacional.

Seguridad Social, un dels pesos pesats del rock espanyol ostenten un lloc de capçalera, amb cançons com "Quiero tener tu presencia", la qual ha superat la suma de 9,4 milions de reproduccions, i "Chiquilla", tema emblema de la banda, ascendeix als 7,5 milions.

La Raíz, per la seua banda, tampoc es queden lluny. Sent fidels al seu estil, que combina diversos gèneres com el "ska", el "crossover rock", el reggae o el rap, la banda sde Gandia és un dels majors referents de la música espanyola. Els seus temes "A la Sombra de la Sierra" i "Entre Poetas y Presos" compten amb aproximadament 8,016 i 7,121 milions de reproduccions, i la seua irreverent "Rueda la Corona", les segueix de prop amb 6,14 milions.

Arxivat a:

Destacats