Eleccions 2016: El PP guanya amb força les eleccions generales

Guardar

Resultados Elecciones generales 2016
Resultados Elecciones generales 2016

Després de 4 mesos d'intents, pactes, "sorpasso" o no, el PP ha tornat a guanyar les eleccions generals. Mariano Rajoy ha millorat les seues enquestes amb 14 escons més, un total de 137 escons. El gran perdedor de la nit ha sigut Ciudadanos que ha caigut més, ha perdut 8 diputats i es queda amb només 32.

Si parlem d'esquerres, tenim també més conclusions. En primer lloc, el PSOE s'ha mantingut i es queda amb 85 escons, només perd 5 escons. La gran promesa que era Unidos Podemos finalment s'ha quedat com estava. Les expectatives eren molt altes i ni ha guanyat al PP ni tampoc ha superat al PSOE. Podemos es queda com estava amb 71 escons.

Però sens dubte el gran derrotat ha sigut el partit d'Albert Rivera. Ha perdut més 11 escons i s'han quedat amb 29.

Les eleccions de 2016 no ens han deixat un panorama molt més fàcil. Cap dels 4 partits arriba a una suma possible per a una majoria absoluta. És prompte per a parlar de pactes però sembla que ens trobem a una situació molt similar al del 21 de desembre.

La coalició de PSOE i Ciudadanos ja no suma més que el PP. Cap combinació dóna una majoria absoluta a les dos possibles coalicions.

Toca reflexionar i des de València Extra estarem molt atents a l'actualitat política en els pròxims dies.

Arxivat a:

Destacats