El XXI Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola comença amb l'actuació de 'Visitants Teatre'

El seu espectacle 'Pluja de paraules' es representarà en el passeig Marítim, l'1 d'agost, a partir de les 20.00 hores

Guardar

peñiscola
peñiscola

Pluja de paraules' és una intervenció escènica dirigida a tots els públics que se sol desenvolupar en espais públics. L'impacte visual generat pel conjunt de personatges en desplaçament per l'espai, contrasta amb el tracte directe, íntim i personalitzat que s'estableix en la relació amb l'espectador.

El blanc és el color dominant d'aquest espectacle guia de carrers, que converteix els elements i el vestuari en un nou espai per a l'acció escènica per mitjà de les lletres amagades i les imatges projectades. Els objectes oculten sorpreses que són desvelades al públic pels intèrprets.

Amb aquest espectacle, que recorrerà la ciutat de Peníscola, es pretén donar a conéixer, inaugurar i invitar tot el públic al festival de Música Antiga i Barroca que se celebrarà en aqueixa població i fins el 13 d'agost. Festival que compleix enguany els seus XXI anys d'existència.

La companyia triada per a aquesta festa inaugural, 'Visitants', va començar la seua trajectòria en 1988, un moment de gran efervescència escènica i poques infraestructures dedicades a aquesta. Per això, la companyia explora llenguatges diferents en actuacions de carrer, en les quals incorpora noves disciplines a aquella de què partia: el teatre. Així, la companyia investiga i incorpora la pirotècnica, algunes tècniques de circ, la dansa, la música i les noves tecnologies s'incorporen a poc a poc a les seues creacions.

Centenars de funcions per tot l'Estat espanyol, Mèxic, Costa Rica, Cuba, França, Itàlia i Portugal han format el bagatge de la companyia al llarg de les últimes dècades, amb nous recursos i experiències que els permeten fer front a nous reptes.

El festival continua el 2 d'agost amb una altra celebració, ja que des de la platja nord de Peníscola es dispararà el tradicional piromusical que any rere any ha inaugurat la sèrie de concerts que formen la programació del festival.

Enguany, el piromusical, que com cada any concentrarà milers de persones a la platja nord de la ciutat de Peníscola, comptarà amb una selecció de l'oratori 'Theodora', de Georg Friedrich Hndel.

Arxivat a:

Destacats