El xiquet refugiat que va travessar la mar i va caure d'un arbre: l'Escalante presenta 'Soc una nou'

El Centre d'Arts Escèniques de la Diputació torna a la Sala Martín i Soler de Les Arts amb el muntatge premiat de Zum-zum Teatre

Guardar

Una escena de "Soc una nou"
Una escena de "Soc una nou"

Després d'una odissea a través de la mar i de patir moltes desventures, el que no imaginava Omar és que per a tindre un futur hauria de convertir-se en una nou. Almenys legalment. Eixe serà el seu passaport a un món lluny de la guerra quan caiga d'un arbre al jardí de Marinetti, una advocada dura i aspra amb tot el seu veïnat. El xiquet refugiat canviarà la vida de la dona, que lluitarà per la custòdia d'Omar, recorrent a una antiga llei sobre la propietat dels fruits que cauen als jardins.

Eixe curiós ardit és l'argument de 'Soc una nou', el muntatge de Zum-zum Teatre que l'Escalante Centre d'Arts Escèniques porta aquesta setmana al Palau de Les Arts. El teatre de la Diputació de València programa una obra "que farà reflexionar sobre una realitat tan crua com la dels refugiats, en el moment en què assistim a una nova crisi humanitària, des d'una història original i tendrá", ha explicat la diputada de Teatres, Glòria Tello.

La coordinadora artística de l'Escalante, Marylène Albentosa, ha apuntat que "és un relat carregat de sensibilitat, necessari i per a tots els públics".

El muntatge, recomanable per a públic a partir de 7 anys, adapta la novel·la escrita per Beatriz Osés, guanyadora del Premi Edebé de literatura infantil. Ramon Molins, al capdavant de la companyia Zum-zum Teatre, ha sigut l'encarregat d'adaptar i dirigir aquesta peça.

'Soc una nou' va triomfar a l'edició de 2021 de Feten, la prestigiosa fira europea de teatre per a xiquetes i xiquets que se celebra a Gijón, sent reconeguda amb els guardons a millor direcció i millor actuació coral.

El públic de l'Escalante podrà veure-la per primera vegada a València, a la sala Martín i Soler del Palau de Les Arts, aquest cap de setmana. Hi haurà funció el dissabte 26 de març i el diumenge 27, a les 18.00 hores. Primerament, entre setmana, es realitzaran les representacions per a públic escolar.

Destacats