El talent valencià sedueix als Premis Goya de 2019

Campeones, una de les candidatures valencianes, ha aconseguit el Goya a la Millor Pel·lícula en la 33 edició

Guardar

premios goya Susi Sánchez
premios goya Susi Sánchez

La reivindicació pels drets humans, el feminisme, la inclusió i la diversitat sexual van omplir el Palau d'Exposicions i Congressos de Sevilla, el lloc en el qual es va celebrar la 33 edició dels Premis Goya el dissabte passat, 2 de febrer. Centenars de persones es van traslladar a la capital andalusa per a viure en primera persona la festa més gran del cinema espanyol, que en aquest 2019 va tindre accent valencià i no va deixar indiferent a ningú.

La gran protagonista va ser Campeones, l'adaptació a la gran pantalla de l'equip de bàsquet ADERES, de Burjassot. Dirigida per Javier Fesser, la pel·lícula es basa en la història dels esportistes amb diversitat funcional del poble valencià, on l'humor i l'esperit de superació han sigut els conductors cap a les seues 11 nominacions.

Campeones va aconseguir emportar-se el Goya a la Millor Pel·lícula, a la Millor Cançó Original (amb 'Este es el momento' de Coque Malla) i al Millor Actor Revelació per a Jesús Vidal, que va emocionar al públic amb un discurs sobre la inclusió social. El valencià i resident a Eivissa David Marqués, destacat professional del món del curtmetratge, estava nominat al Goya al Millor Guió, però finalment van ser Isabel Peña i Rodrigo Sorogoyen (d'El Reino) els qui es van portar l'estatueta.

https://twitter.com/PremiosGoya/status/1091879272741044224

El Reino, per part seua, va ser la més premiada. El Goya al Millor Muntatge, al Millor Actor Protagonista, al Millor Guió Original, a la Millor Direcció, al Millor So, a la Millor Música Original i al Millor Actor de Repartiment han sigut per a aquesta pel·lícula basada en la corrupció de la trama Gürtel i, com no podia ser d'una altra manera, València ha sigut part de l'escenari durant el seu rodatge.

Susi Sánchez també es va encarregar de posar l'accent valencià en aquesta edició. L'actriu valenciana ha participat en pel·lícules com La piel que habito, Los amantes pasajeros i Truman així com en les sèries de televisió La verdad (Telecinco) o Carlos, Rey Emperador (TVE). No obstant això, el seu paper d'Anabel, una mare que abandona a la seua filla menuda en La enfermedad del domingo li ha premiat amb el Goya a la Millor Actriu Protagonista.

Finalment, una altra de les estatuetes ha anat a parar a Port de Sagunt de la mà d'Amparo Sánchez, que juntament amb Pablo Perona i Sylvie Imbert s'ha alçat amb el Goya al Millor Maquillatge i Perruqueria per El hombre que mató a Don Quijote.

Sánchez està especialitzada en pentinats per a cinema i televisió i postissos i fins al moment ha participat en pel·lícules com La Mula, La Reina de España, Blancanieves i Blasco Ibáñez. En 2012 també va veure premiat el seu treball amb el Premi Gaudí en la mateixa categoria per Bruc, el desafío.

Destacats