El Sagunt a Escena amplia la programació i el pressupost

L'eix de la programació en el Teatre Romà serà la reflexió sobre els personatges femenins protagonistes.

Guardar

Sagunt a Escena
Sagunt a Escena

Ahir es va presentar en el Centre Cultural de La Beneficència la programació del pròxim festival Sagunt a Escena que es durà a terme del 21 de juliol al 10 de setembre en diversos espais de Sagunt i el Port de Sagunt.

En aquesta presentació el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona ha volgut destacar que "amb aquesta XXXIII edició el festival emprén una nova espenta, no sols per comptar amb una direcció artística com la de Juan Vicente Martínez Luciano, sinó també perquè s'inicia una col·laboració interinstitucional que no es donava des de feia dècades, gràcies a la participació activa en l'organització del festival tant de l'Ajuntament de Sagunt com de la Diputació de València".

La programació de Sagunt a Escena 2016 suposa un considerable augment de l'oferta enfront del festival de l'any passat, si en 2015 van haver-hi 11 funcions en el Teatre Romà i 4 en l'Off Romà, enguany es passa a 21 funcions en el Teatre Romà i a 11 en l'Off Romà.

Aquesta edició ha evitat l'eclecticisme d'edicions anteriors i ha optat per construir una línia argumental, es tracta d'un festival "en femení" amb un fil conductor que és el de la reflexió sobre els personatges femenins no sols de la tradició clàssica , com Fedra o Medea, sinó també de la nostra pròpia història com la "Reina Joana" protagonitzada per Concha Velasco i dirigida per Gerardo Vera.

Sagunt a Escena ha estat el primer festival de teatre valencià que s'ha sumat a les temporades per la igualtat impulsades per l'associació "Clàssiques i modernes" que vetlen pels criteris d'igualtat en totes les manifestacions artístiques.

En el Teatre Romà hi haurà cinc espectacles musicals, l'actuació de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, que obrirà el dia 22 les actuacions en el Romà, l'espectacle "Innerland. L'illa interior; Maria de Mar Bonet que actuarà el 25 d'agost, el grup "Jerez-Texas" que actuarà el 31 d'agost i l'actuació de la "València Big Band" amb Pedro Iturralde que el 10 de setembre tancarà el festival.

També en el Romà quatre espectacles de dansa, la "Juana" de OtraDanza, "La Guerra de les dones (Lisistrata)" amb Estrella Morente i Antonio Canales, entre altres, la "Medea" de Thomas Noone Danse, que a més d'estar nominat als Max acaba de rebre el Premi al Millor Espectacle de dansa a Catalunya; i l'espectacle flamenc "Llibertí" de Marco Vargas i Chloé Brle. A tot açò caldria afegir l'espectacle "Només són dones", un muntatge que reunix teatre dansa i música, dirigit per Carme Portaceli i amb coreografia de Sol Picó que a Sagunt inicia la seua gira per tot l'Estat després del seu èxit en el Teatre Nacional de Catalunya.

Els espectacles teatrals del Romà seran "Madre Coraje" de la companyia Atalaya, la producció de l'Institut Valencià de Cultura "l'Hostalera. L'última funció" de Carlo Goldoni, dirigida per Vicente Genovés, "Sónnica i Acteón" de la companyia Passió per Sagunt, "Las bacantes" de Sennsa Teatre Laboratori, "Reina Juana" amb Concha Velasco i "Fedra" de la companyia valenciana Perros Daneses.

L'Off romà i els seus espectacles per a tots els públics ens portaran diversos espectacles de circ, música, teatre i cabaret.

El pressupost del festival és d'entorn a 260.000, dels que l'Institut Valencià de Cultura aporta 150.000, l'Ajuntament de Sagunt 50.000, la Diputació de València 50.000 i diversos patrocinadors entre 10 i 12.000.

Destacats