El projecte Música en construcció converteix La Beneficència en un escenari per a noves composicions musicals valencianes

El Saló d'Alfons el Magnànim acollirà el pròxim divendres l'estrena absoluta de dues obres a càrrec de l'alumnat de Composició i Música de Cambra del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València

Guardar

actuacion beneficiencia
actuacion beneficiencia

La Diputació de València, seguint amb el seu tradicional interés per promocionar la música valenciana, aposta per les noves generacions d'intèrprets, compositors i compositores. Així, el primer concert de Música en construcció estarà protagonitzat per obres novelles que, en paraules de Xavier Rius, diputat de Cultura, "arribaran a formar part del nostre patrimoni musical futur".

L'actuació tindrà lloc al Saló d'Alfons el Magnànim el pròxim divendres 7 de maig, a les 19 hores. Amb el títol Construint futur: joves promeses del CSMV, aquest serà el primer dels quatre concerts que oferirà l'alumnat de Composició i Música de Cambra del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València al llarg de 2021. Serà l'inici d'una de les línies de programació estables del cicle Música en construcció, juntament amb Construint ocupació (concerts professionals); Construint infància (concerts i tallers didàctics), i Construint coneixement (jornades d'investigació i professionalització musicals).

En paraules de Rius, "complementarem l'oferta del Centre Museístic La Beneficència amb un espai de nova creació on, per primera vegada, donarem l'oportunitat a músics molt joves de mostrar les seues propostes artístiques". A més, les actuacions tractaran de superar els protocols de la música clàssica mitjançant un format de mediació, el que, segons Jerahy García, creador i director artístic del projecte, "fomentarà alhora la participació ciutadana en la cultura musical del nostre territori".

En concret, el pròxim divendres es podrà gaudir de les obres Tocata per a trio de violí, clarinet i piano, de Voro Simó Bordes (2002) i Tierra, per a quintet de vent, d'Esther Pérez Soriano (1990), a més d'altres peces del repertori cambrístic contemporani.

L'entrada als concerts és gratuïta fins a completar aforament i es podrà aconseguir a partir de hui al punt d'informació del Centre Museístic La Beneficència (Carrer Corona, 36). Els aforaments s'ajustaran a la normativa sanitària.

La programació contínuament actualitzada de Música en construcció es pot consultar en https://culturadeproximitat.com/tres-finestres/

Arxivat a:

Destacats