El pianista Joaquín Achúcarro torna al Palau amb l’Orquestra de València

Ahir la formació simfònica va participar en el Tàrrega que va guanyar Ali Arango

Guardar

Achúcarro-OV Eva Ripoll
Achúcarro-OV Eva Ripoll

Torna el pianista bilbaí Joaquín Achúcarro al Palau de la Música, per interpretar amb l’Orquestra de València el proper 26 de setembre i amb la direcció del seu titular Ramón Tebar, el cèlebre Concert per a piano d’Edvard Grieg. La formació simfònica, que ahir va participar en el LII Certamen Internacional Francisco Tárrega de Guitarra al Teatre Municipal de Benicàssim, també interpretarà dins del mes de setembre l’últim dels concerts del cicle gratuït L’Estiu al Palau. La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha assenyalat que “hem volgut començar amb força la temporada de la nostra Orquestra, participant de nou en la final un dels certàmens més importants i prestigiosos del món de la guitarra com és el Tàrrega”, però també “amb la presència del reconegut pianista internacional Joaquín Achúcarro, tan vinculat a la nostra ciutat i tan volgut pel nostre públic del Palau”.

Precisament, Achúcarro ha tocat amb l’OV en 18 concerts des que en 1957 i amb José Iturbi, va ajudar als damnificats per la riuada, mentre que al Palau i des de la seua inauguració, en 21 ocasions. El programa del 26 de setembre tindrà uns preus molt assequibles de 10, 8 i 5 € i a més del Concert per a piano de Grieg, també es podrà escoltar l’obra A la busca del más allá del mestre Joaquín Rodrigo i una altra obra no menys famosa i romàntica com és la Simfonia núm. 5 del compositor rus Piotr Illitx Txaikovski. Uns concerts que preludien una temporada que segons Ramón Tebar és “tremendament il·lusionant tant a nivell artístic com en el personal, ja que posseïx una enorme qualitat i varietat en la programació, plena de grans reptes interpretatius”.

Ahir divendres l’Orquestra va interpretar a Benicàssim, sota la direcció de David Gómez i amb el coreà Deion Cho, el cubà Ali Arango, l’israelià Yuval Teeni i l’Ucraïnès Marko Topchii, tots ells finalistes del certamen, els concerts per aguitarra de Castelnuovo, Joaquín Rodrigo i Manuel M. Ponce. Un Certamen que va guanyar Ali Arango interpretant el Concierto de Aranjuez del mestre Rodrigo. Per altra banda el 21 de setembre conclou el cicle gratuït L’Estiu al Palau de l’Orquestra de València, amb l’obertura de La Creació de Franz Joseph Haydn, la Simfonia núm. 1 de Félix Mendelssohn i el Concert en re menor per a dos flautes de Franz Doppler, que comptarà amb la participació del flauta solista de la mateixa Orquestra, Salvador Martínez i de Jacques Zoon, que a més de solista estarà al capdavant de la formació simfònica valenciana.

Arxivat a:

Destacats