El Palau de Congressos de Peníscola acull la mostra de fotografies de jazz 'Phocuzz' d'Antonio Porcar

Guardar

Porcar_5
Porcar_5

El Palau de Congressos de Peníscola acull l'exposició 'Phocuzz' d'Antonio Porcar que consta de 50 fotografies entre les quals hi ha retrats d'importants artistes de jazz, com Brosse Barth, Scott Hamilton o Benny Golson, així com escenes extretes del més pur ambient jazzístic. La mostra s'emmarca en les activitats de la XIII Edició de Jazz Internacional que se celebrarà del 21 al 28 de juliol.

Es tracta de fotografies en blanc i negre que, fent un paral·lelisme amb la música de jazz, podem situar en el mainstream sense renunciar a corrents més experimentals. Al juny de 2015, Porcar va rebre el premi a la millor foto de jazz que atorga anualment la 'Jazz Journalist Association' de Nova York, obra que forma part de l'exposició 'Phocuzz'.

Porcar ha dedicat la seua vida al jazz, des del seu treball al capdavant de l'enyorat Café del Mar Club de Jazz fins a la seua inestimable tasca com a promotor artístic. La seua proximitat als grans d'aquesta música al llarg dels anys, ja siga a Castelló, Londres o Nova York, combinada amb el seu domini de l'art fotogràfic, l'han convertit en un observador privilegiat del jazz, un retratista de categoria el treball del qual ens permet atresorar hui en aquesta exposició els moments íntims i únics capturats des de les seues entranyes.

L'observador entrenat apreciarà en l'obra la seua mestria en l'enquadrament i la composició, els meticulosos acabats del seu blanc i negre, el perfecte reflex de l'atmosfera jazzística i la intensitat dels sentiments que han quedat atrapats per sempre en cada instantània. Però la veritat és que darrere de cada presa hi ha, a més d'un coneixement profund de la tècnica, un estudi conscienciós de la ubicació dels músics en l'espai escènic, una tasca pacient, callada i, per damunt de tot, respectuosa cap al músic i el públic, que garanteix preservar intacta la màgia única i irrepetible que es desencadena en cada concert de jazz.

El XIII Festival Internacional de Peníscola se celebrarà del 21 al 28 de juliol tant al Palau de Congressos de Peníscola com a la plaça Santa Maria de la localitat i comptarà amb huit concerts, activitats per a xiquets i una exposició fotogràfica.

Aquesta cita musical, junt amb altres festivals estiuencs, converteixen a Peníscola en una de les localitats estivals amb major atractiu turístic i cultural. El festival s'ha consolidat com un dels referents d'aquest gènere a Espanya.

El festival consta dels habituals cicles: tres concerts al Palau de Congressos, el cicle Jazz a la Serena, que inclou espectacles a l'Umbracle del Palau i a la plaça Santa Maria, activitats per a acostar el jazz als més joves i una exposició de fotografies. El cartell combina els artistes més internacionals amb artistes locals. Un any més compta amb el patrocini de Transportes Monfort Belda.

El Palau de Congressos és l'únic escenari de la Comunitat Valenciana on actuaran els tres grups estel·lars, així que és una gran oportunitat per a anar a veure. Cécile McLorin Salvant actuarà el 22 de juliol. Kenny Barrot Trio, el 24 de juliol i John Abercrombie Quartet, el 27 de juliol. Tant Cécile McLorin Salvant com Abercrombie és la primera vegada que actuen al Palau, mentre que Kenny Barrot ho va fer l'any 2007.

Destacats