El MuVIM romandrà "parcialment tancat" per obres des de setembre fins a gener de l'any vinent

El director i el cap d’exposicions del museu han aclarit que “el propòsit de les obres és modificar el sistema de climatització” de l’edifici

Guardar

Façana del MuVIM
Façana del MuVIM

Rafael Company i Amador Griñó, director i cap d'exposicions del MuVIM, respectivament, han anunciat en una roda de premsa que el museu "romandrà parcialment tancat a partir del 9 de setembre de 2019". La raó del seu tancament, que s'allargarà durant tota la tardor i part de l'hivern d'aquest pròxim curs acadèmic, és l'execució d'"obres en el sistema de climatització de l'edifici", previstes, segons Company, "des de fa molt temps per part de la Diputació".

Griñó ha declarat que aquestes obres "són crucials per al museu, ja que la climatització és molt important per a la preservació i el manteniment de les obres" artístiques que alberga el MuVIM. El director també ha afegit que la directiva del museu ha postergat aquestes necessàries obres, les quals estaven previstes des de feia més d'un any i mig, perquè volien evitar el tancament en temporada alta. "Ara, a l'estiu, hi ha una gran afluència de turistes que visiten els museus de la ciutat, i per això hem volgut començar les obres al setembre, perquè no es pot tancar a l'estiu", ha aclarit Company.

Company i Griñó també han explicat que el tancament serà parcial perquè, en primer lloc, el Cub-vim -el cub de metacrilat que es troba en l'exterior del MuVIM, al costat de la seua entrada- continuarà acollint, en el seu interior, "propostes expositives que tinguen cert atractiu per a la gent" que passege pel parc d'aquest museu. Griñó ha ressaltat que "era important aprofitar el jardí que envolta el MuVIM per a crear un espai expositiu que estiga sempre obert a la gent. Com a resultat, va nàixer el Cub-vim".

En aquests moments, el Cub-vim, una novetat que Griñó ha definit com "la gran decisió d'aquesta legislatura", acull "Involució", l'exposició escultòrica de l'artista María Gómez, presentada aquest matí a la sala d'actes del museu. En un futur, aquest espai obert del MuVIM acollirà a l'artista José Morea, entre altres. Segons Griñó, "el Cub-vim jugarà un paper molt important en la següent legislatura".

En segon lloc, aquest tancament serà parcial pel fet que, durant el període d'obres, el MuVIM presentarà una exposició en l'Almodí per a la segona quinzena d'octubre, ja que la directiva del museu no ha volgut "detenir de forma sobtada la seua activitat, sinó que s'han buscat alternativa perquè aquest tancament fóra parcial", ha afirmat Company.

Els dos membres de la directiva han finalitzat la roda de premsa aclarint que "després de les vacances de nadal s'anunciarà la data de la reobertura del MuVIM, que segurament serà a mitjan gener, i el programa de la següent legislatura". Griñó ha volgut acabar la seua intervenció declarant que, "tal vegada, després de les obres, nomenem al museu com el Nou MuVIM".

Arxivat a:

Destacats