El MuVIM difon la vida de 4 figures il·lustrades valencianes en l’oblit

Guardar

2-Taller Simón de Rojas Clemente 2
2-Taller Simón de Rojas Clemente 2

El MuVIM -com a museu consagrat i enfocat a preservar i donar a conéixer les idees que han fet possible el món modern- ha posat en marxa des del passat mes de setembre el programa didàctic ‘Nostres i il·llustres’. Per a l'equip del MuVIM, el propòsit del mateix és “donar difusió a 4 figures destacades de la Il·lustració valenciana que no han sigut prou reconegudes fins al moment”.

Des de setembre fins a desembre, l'objectiu és recordar la història dels il·lustrats Simón de Rojas Clemente, rellevant botànic, director del Real Jardí Botànic de Madrid i partícip del primer liberalisme; Joaquín Manuel Fos, industrial i gran coneixedor de la producció i comercialització de la seda; Isabel Ferrer Giner, filàntropa i fundadora de la Casa de l'Ensenyament de Castelló; i l'alacantí Francisco Javier Balmis, metge i difusor de la vacuna contra la verola.

Mitjançant píndoles informatives en xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) i tallers gratuïts dirigits a xiquets i xiquetes entre 5 i 12 anys, ‘Nostres i il·llustres’ pretén donar a conéixer la figura d'estos quatre il·lustrats. El primer taller organitzat el passat 15 de setembre va desbordar totes les previsions, comptant amb més de 50 participants. Una afluència que ha continuat en posteriors tallers, sent així més de 100 xiquets i xiquetes els que s'han acostat per a gaudir dels matins de diumenge en el MuVIM.

Els pròxims tallers es realitzaran els dies 20 i 27 d'octubre dedicats a la figura de Joaquín Manuel Fos i la important indústria valenciana de la seda a la València del Segle XVIII, sota el títol ‘Fos i la seda valenciana. Taller de dissenys tèxtils’. La programació prosseguirà al novembre amb el taller ‘Isabel Ferrer i altres dones il·lustres valencianes’ els dies 10, 17 i 24 de novembre; i ‘La volta al món amb Francisco Javier Balmis’ el 15, 22 i 29 de desembre.

Tots els tallers començaran a les 11.30 hores amb places limitades a 30 persones. El grup es conforma per ordre d'arribada al punt d'informació del vestíbul del MuVIM.

Arxivat a:

Destacats