El Museu Valencià d’Etnologia busca biblioteques valencianes que vulguen “espantar la por”

Guardar

Cartell Espanta la por 2018
Cartell Espanta la por 2018

Cartell Espanta la por 2018Des de 2016 el Museu Valencià d’Etnologia, que depén de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, dedica el període de la festivitat de Tots Sants a difondre l’imaginari valencià de la por. Durant la campanya de 2017, el museu va convertir “Espanta la por” en un projecte global i va invitar a unir-se a les escoles, els museus etnològics locals i les biblioteques públiques valencianes.

Finalment, i fora de tot pronòstic, més de 70 biblioteques i agències de lectura de tot el País Valencià es van inscriure en 2017. Des de Vilafranca fins a Santa Pola, els i les professionals al capdavant de les biblioteques públiques van considerar que era una bona oportunitat per a realitzar un treball col·laboratiu entre els centres, fomentar la lectura i promoure l’ús de les biblioteques. Per la seua banda, el Museu Valencià d’Etnologia va trobar en les biblioteques unes grans aliades per a difondre la cultura tradicional i arribar a tot el territori.

La convocatòria de participació per a l’any 2018 està oberta des del mes de juliol i, fins ara, ja hi ha més de 60 centres inscrits. La coordinació d’aquesta col·laboració correspon a la Biblioteca del Muvaet (Museu Valencià d’Etnologia) i al seu personal, que en rebre la sol·licitud d’inscripció, envia a cadascun dels centres els materials gràfics i informatius perquè cada biblioteca desenvolupe el seu propi “Espanta la por”.

La campanya és col·laborativa i, per això, cada centre participant té l’obligació de compartir els seus resultats. Totes les experiències dutes a terme en cada biblioteca són posades en comú amb la resta de companys i companyes mitjançant una memòria d’activitats.

Per a aquesta iniciativa el Muvaet compta amb l’ajuda de la Subdirecció General del Llibre, Arxius i Biblioteques de la Generalitat Valenciana i el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV). Gràcies a aquesta col·laboració, ambdues entitats desenvoluparen i realitzaren, el passat mes de maig, un curs per als i les professionals bibliotecaris: “Espanta la por: l’imaginari valencià i el foment de la lectura”.

Aquesta activitat és la primera del cicle “Espanta la por”, així que els ciutadans i les ciutadanes, tant grans com menuts, hauran d’estar atents: al voltant de la festivitat de Tots Sants, els monstres valencians eixiran a passejar-se, no sols pel Museu Valencià d’Etnologia, sinó també per les biblioteques dels pobles i barris valencians.

Destacats