El Museu de les Ciències regala visites guiades als primers 20 col·legis que participen en el concurs escolar 'Acció pel clima'

El concurs és amb motiu de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que se celebra fins al 29 de novembre

Guardar

Les nits del Museu
Les nits del Museu

La Ciutat de les Arts i les Ciències se suma a la celebració de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que té lloc del 21 al 29 de novembre. Per aquest motiu, el Museu de les Ciències regalarà visites guiades per la nova exposició 'Play. Ciència i música' als i les participants dels primers 20 col·legis que s'inscriguen en el concurs 'Acció pel Clima' i premiar així la seua aportació a donar idees a favor del medi ambient.

Crear un hort escolar, aplicar les 3R (reduir, reutilitzar i reciclar), com podem estalviar aigua o dissenyar un projecte sostenible STEM (sigles que identifiquen a les disciplines Science, Technology, Engineering, Art i Mathematics), són els quatre desafiaments mediambientals que la Ciutat de les Arts i les Ciències proposa aquest curs amb el certamen 'Acció pel clima' dirigit a estudiants de Primària, Secundària o Cicles formatius de grau mitjà de centres de tota Espanya.

L'objectiu principal és conscienciar a l'alumnat i a la societat sobre la situació climàtica actual perquè divulguen aquesta realitat i proposen canvis en els hàbits quotidians.

Les inscripcions es podran realitzar fins al 18 de gener de 2021. El concurs tindrà una fase 'online' (fins al 8 de febrer de 2021), en la qual cada equip enviarà el seu projecte en format audiovisual, i una fase presencial, en la qual es donaran cita en el Museu de les Ciències els equips seleccionats.

Hi ha quatre categories per nivells educatius: primer cicle de primària (de 6 a 8 anys) que hauran de presentar un projecte d'hort escolar; segon cicle de primària (de 8 a 10 anys) amb el projecte 3R que consisteix en el disseny d'un element o mecanisme realitzat amb materials reciclats; tercer cicle de Primària (de 10 a 12 anys) al qual correspon acomplir un projecte entorn de l'aprofitament de l'aigua; i Secundària o Cicles Formatius, que hauran de presentar un projecte sobre classificació eficient de residus i energies renovables.

Una vegada lliurats els projectes, en la fase online, seran avaluats per un jurat que determinarà aquells que passen a la següent fase. La comunicació dels finalistes serà l'1 de març de 2021. La final es realitzarà en el Museu de les Ciències el 26 de març de 2021 amb els millors projectes presentats.

Destacats