El Museu de les Ciències celebra la seua majoria d'edat amb entrades gratis per als nascuts en el 2000

El Premi Nobel de Física Gerard 't Hooft serà l'invitat d'honor aquest dimarts en el 18º aniversari del museu

Guardar

Museu Ciències
Museu Ciències

El Museu de les Ciències de València compleix aquesta setmana 18 anys des que s'obrira al públic l'any 2000. Per aquest motiu, la Ciutat de les Arts i les Ciències ha decidit celebrar-ho amb els joves que també obtenen la majoria d'edat en 2018 i oferir-los entrada gratuïta per a les activitats que s'organitzaran des d'avui fins al 18 de novembre.

A més, coincidint amb el divuité aniversari del museu, el Premi Nobel de Física en 1999 Gerard 't Hooft impartirà la conferència 'Existeix el lliure albir en el món quàntic?' demà a la vesprada.

La ponència, que tindrà lloc aquest dimarts 13 de novembre en l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències a partir de les 19:00 hores, està organitzada en col·laboració amb l'Institut de Física Corpuscular (IFIC) i és d'accés lliure, encara que és necessari inscriure's prèviament en la web de l'organització (www.cac.es).

El convidat d'honor

Gerard 't Hooft és físic i professor emèrit de la Universitat d'Utrecht, on imparteix classes de física teòrica. La seua especialitat és la física de partícules, que consisteix en l'estudi de les propietats dels constituents fonamentals que conformen l'Univers i de les forces i interaccions que els regeixen.

Va ser en 1999 quan 't Hooft va rebre el premi Nobel de Física (juntament amb el seu col·lega i director de tesi Martinus Veltman) per "dilucidar l'estructura quàntica de les interaccions electrofebles" -segons paraules de l'Acadèmia sueca- de la física de les partícules elementals.

A més, el professor holandés és un dels ambaixadors de l'ambiciós projecte "Mars One", l'objectiu del qual és crear la primera colònia humana en el planeta Mart.

Una setmana repleta d'activitats

A part de comptar amb la companyia d'un Premi Nobel, la Ciutat de les Arts i les Ciències ha organitzat una setmana d'activitats per a xiquets i majors, entre elles xarrades sobre recerca mèdica, tallers infantils o noves projeccions en l'Hemisfèric.

La següent cita serà aquest dijous 15 de novembre amb la conferència 'Com guarir malalties incurables' que pronunciarà Ángela Nieto, de l'Institut de Neurociències de la Universitat Miguel Hernández-CSIC. Aquesta ponència forma part del cicle 'Una Comunitat amb ciència' i es celebrarà a partir de les 19:30 hores, en l'Auditori Santiago Grisolía. Igual que l'anterior és de lliure accés, prèvia inscripció.

Durant el cap de setmana (dissabte 17 i diumenge 18 de novembre) tindrà lloc el taller 'Crea el teu sistema solar', en el qual els més xicotets podran mostrat tota la seua creativitat dissenyant un grafit astronòmic gràcies a la realitat augmentada.

A més, dins del cercle d'activitats es podrà gaudir de les estrenes del mes de novembre en l'Hemisfèric, com Viatge a l'Espai: Pròxima parada Mart, Ritmes d'Amèrica, Dream Big o America Wild.

Destacats