El Museu de la Setmana Santa Marinera estrena nova exposició sobre el Marítim

Guardar

Museu de la Setmana Santa Marinera de València
Museu de la Setmana Santa Marinera de València

Aquest dimarts, 9 de març, el Museu de la Setmana Santa Marinera Salvador Caurín estrenarà una nova exposició fotogràfica per mostrar edificis emblemàtics del Marítim, ja desapareguts, i la seua relació amb els actes processionals de la festa gran dels Poblats Marítims. 'L'estètica urbana de la festa' és una mostra que dona continuïtat a una altra, 'La botiga i la festa', que fins al mes de desembre passat va mostrar establiments comercials també desapareguts en aquesta zona de València i els seus vincles amb la Setmana Santa Marinera durant el segle XX.

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha posat en valor la capacitat de les festes de València, en general, i de la Setmana Santa Marinera, en aquest cas concret, per "reinventar-se, amb activitats i iniciatives com aquesta exposició amb què s'ajuda a difondre el grandíssim patrimoni cultural festiu que tenim en tota València i, per descomptat, al Marítim". A més, ha ressaltat la importància del material fotogràfic exposat i "la seua contribució per conéixer la història i no repetir errades del passat".

L'anterior mostra, sobre els comerços ja desapareguts, va motivar centenars de visites al museu tot i les restriccions sanitàries per la pandèmia de la covid-19, la qual cosa va motivar a la Junta Major de la Setmana Santa Marinera a promoure l'organització d'aquesta segona exposició fotogràfica, que de nou permet el passeig històric pels carrers del Marítim i una visió de reivindicació patrimonial que uneix la seua singular arquitectura amb les celebracions processionals de la seua festa gran.

L'exposició es podrà visitar fins al mes de juny, sempre respectant les mesures de seguretat indicades per les autoritats sanitàries, en l'horari habitual de visita del museu.

Destacats