El Museu de Belles Arts inicia el cicle 'Coneguem la col·lecció' de presentació de les obres restaurades

Guardar

17-01-11_museo_bellas_artes_valencia__2016
17-01-11_museo_bellas_artes_valencia__2016

El Museu de Belles Arts de València inicia el cicle 'Coneguem la col·lecció', que consisteix en la presentació de les obres d'art que estan sent restaurades dins de les línies d'actuació del nou pla museològic.

El cicle s'inicia amb l'obra de la pintora Rosario de Velasco 'La matança dels innocents' (ca. 1931), un quadre que s'emmarca en la pintura de denúncia social del principi del segle XX i que mostra els danys que ocasionen les guerres en la societat civil.

El dia 25 de gener, a les 19.00 hores, a la sala d'actes del Museu de Belles Arts, es realitzarà la presentació, que anirà a càrrec del conservador del Museu, David Gimilio, i les restauradores de l'IVC+R Blanca Zubeldia i Viqui Quiroga, que han sigut les encarregades del procés de restauració.

L'acte de presentació comptarà amb un els protagonistes del quadre. Gregorio Martín, de 83 anys, qui va posar per a l'autora del quadre quan era un xiquet.

'Coneguem la col·lecció' té programat presentar altres obres restaurades en els últims mesos, com ara 'Ignasi Pinazo Camarlench' (1946); escultura d'Ignacio Pinazo Martínez; 'Batalla de David contra Goliat', d'Esteban March; 'Maternitat' (ca. 1931), de Salvador Vivó Torres; i el 'Retrat del rei Ferran VI', de Josep Vergara Ximeno.

El director del Museu de Belles Arts, José Ignacio Casar, ha indicat que aquest cicle naix perquè es vol destacar "la labor rectora que el nou pla museològic adquireix, com a marc general de les distintes àrees del museu, entre les qual s'inclou la restauració de les obres de la col·lecció".

Casar ha afegit que "el treball que es fa sobre les obres de la col·lecció té dos vessants bàsics des del programa de col·leccions del pla museològic: la conservació material de les obres, és a dir, la restauració física de la peça, d'una banda, i l'estudi i investigació historiogràfica de l'obra, d'una altra".

El desenvolupament del nou pla museològic del museu, que implica l'exposició d'un nombre més gran d'obres a l'actual, gran part d'aquestes necessitades d'algun tipus de restauració, el que explica el paper central que la tasca de restauració juga en aquests moments en la conformació de la institució.

Destacats