El 'Menut Palau' s'estén per València amb propostes per a famílies i centres escolars

Amb prop de 50 activitats al Palau de la Música, Arts, TEM i Almodí

Guardar

Feretes i cançonetes3-Revelarte
Feretes i cançonetes3-Revelarte

El Palau de la Música de València presenta la seua programació infantil i educativa del curs 2019-2020, amb una variada oferta d'activitats i apostant tant per la qualitat musical de sempre, com pels mateixos objectius didàctics. D'esta manera Menut Palau es desenvoluparà des del 3 de gener fins al 30 de maig, i comptarà amb una programació especialment dissenyada per a totes les edats, amb prop de 50 activitats programades.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello ha afirmat que este cicle “és molt demandat tant per les famílies com pels centres educatius, i absolutament essencial en la nostra programació”. Per això “hem volgut introduir noves propostes i estendre-ho per diversos llocs de la ciutat com el mateix Palau de la Música, el Musical TEM, Les Arts, i sobretot l’Almodí, que tindrà una gran rellevància amb moltes activitats didàctiques, especialment l'acció pionera el Clauncertazo, que és una divertida ruta guiada per diversos edificis i museus abans de cada concert”. Per la seua part, el director del Palau, Vicent Ros ha valorat “l’esforç i la implicació que estem realitzant totes i tots al Palau, perquè la nostra programació continue i es puga gaudir en altres llocs de la ciutat”.

Menut Palau comprén dos grans àrees: els esdeveniments familiars en cap de setmana i els educatius amb matinals escolars entre setmana. La part familiar s’iniciarà el 3 de gener amb l'habitual festival nadalenc Feretes i Cançonetes al Palau de la Música i conclourà el 30 de maig amb el concert-taller participatiu de dansa Nanobucles, amb preus que abasten dels 6 als 12 euros. Menut Palau-educatiu se centrarà en l’Almodí amb concerts de xicotet format, al costat de la setmana educativa de l'Orquestra de València al TEM, així com dos setmanes d'assajos oberts de l'Orquestra en Les Arts. Tello ha destacat la labor de l'Orquestra de València en estes activitats, que coincideix “amb la nostra programació del cicle Beeth2020 dedicat a Beethoven, perquè els escolars i tots els membres de les famílies puguen gaudir escoltant i aprenent amb la seua música”

MENUT PALAU FAMILIAR

Són quatre els projectes de 2020:

- Feretes i Cançonetes, el festival multi-activitat que oferix música autòctona d'arrel popular valenciana o en valencià, mitjançant el pop, rock i cantautors per a xiquets, al costat de tallers, racó de lectura, conta-contes etc. Feretes roman situada en el mateix Palau, distribuïda en l'ampli vestíbul dels Tarongers, la terrassa, la sala García Navarro i les sales Martín i Soler i Lucrecia Bori. 3 i 4 gener 2020. De 2 a 12 €.

- Ritterballet, una peça per a dansa de Beethoven poc coneguda, interpretada per l'Orquestra de València al costat de la coreògrafa Eva Bertomeu i una actriu presentadora. Serà al TEM, al gener, destinada a tota la família, amb especial ullada a preadolescents i adolescents. 25 gener 2020. 6 €.- El Dia Minimúsica, dedicat a la música pop rock en un ambient familiar, amb part a l'aire lliure i multitud de tallers i altres activitats. 10 de maig 2020 al TEM. 15 €.- Nanobucle “Ballant els llibres”: concert-taller de dansa expressiva per a xiquets a partir de 4 anys, entorn dels personatges de conte. 30 maig 2020. Almodí. 6 €.

MENUT - AUDICIONS ESCOLARS

Les audicions escolars, acullen les activitats en horari escolar per a tots els trams educatius i que inclouen diverses disciplines artístiques en combinació amb la música.

- Ritterballet, una peça de dansa de Beethoven poc coneguda, escrita per al seu mecenes i amic, el comte Ferdinand Waldstein, com a ball de Carnestoltes i que en la tradició austríaca sol ser representat amb marionetes. Es destina a ESO i Batxillerat. Orquestra de València i Eva Bertomeu Cía. De Dansa. TEM. 23 i 24 de gener.- Iolant d’Aragó. “Iolant d’Aragó”, la filla de Jaume I, obri el cicle de l’Almodí amb un espectacle de música medieval i renaixentista, teatre, dansa i cant, des de la mirada de les dones que van habitar l'Edat mitjana, emmarcat a la perfecció en l'històric edifici del segle XIV. Dirigit i cantat per la valenciana Mara Aranda, al costat d'un Ensemble de músics i actors, i una mostra d'instruments antics. 6 i 7 de febrer. Per a alumnes d'ESO i Batxillerat.- Ludwig i el dur perdut és una aproximació divertida i participativa amb piano i actriu a un jove i boig Beethoven, creada per la Màquina Teatre. 3, 4, 5 i 6 de març de 2020 en l’Almodí. Dirigida a Primària, especialment de 1r a 4t.- Clauncertazo amb Emocions, a l’Almodí, és un concert explicat per un clown al costat d'un trio de corda amb piano. Com a novetat, abans del concert, el clown realitzarà una breu ruta guiada per l'entorn de l’Almodí per a posar en valor davant els xiquets alguns edificis de la Seu-Xerea: Palau de Cervelló, Museu de la Ciutat, L’Almoina i l’Almodí. Destinat a Primària, serà els dies 5, 6, 7, 8, 12, 13, 14 i 15 de maig.

- Nanobucle “Ballant amb els llibres. Tanca el cicle educatiu un concert-dansa participatiu que treballa l'expressió dels més xicotets mitjançant personatges literaris. L’Almodí, 26, 27, 28 i 29 de maig, per a 3r d'Educació Infantil i 1r i 2n de Primària.

BEETH2020. ASSAJOS AMB L'ORQUESTRA DE VALÈNCIA

Com és habitual en els últims anys, l'Orquestra de València obri dos dels seus assajos a alumnes de 4t ESO i de Batxillerat, perquè coneguen més de prop de l'Orquestra i observen en directe com és un assaig i la preparació d'un concert. Abans d'entrar a l'assaig els alumnes reben una breu explicació introductòria i després, poden xarrar amb els músics i el director titular de l'Orquestra, Ramón Tebar.

Les setmanes triades en 2020 corresponen a dos moments del Projecte Beeth2020 que organitza el Palau de la Música, per a commemorar el 250 aniversari del naixement de Beethoven.

6 de febrer: l'Orquestra interpretarà la Huitena Simfonia de Beethoven i el seu Concert núm. 4 per a piano de la mà del pianista Juan Pérez Floristán que, amb tan sols 25 anys és un referent entre les noves generacions de músics espanyols i europeus.

27 de març: Egmont, amb la música d'escena completa i narració extreta del drama de Goethe. L'adaptació dramatúrgica és de Lucca Chiantore. A més, el Concert per a violí i orquestra en re major, op. 61. Com a solistes, la violinista Viktoria Mullova i la soprano Ofelia Sala.

Destacats