«El guardaespaldas» estrenarà la seua gira nacional en el Teatre Olympia

Guardar

el guardaespaldas
el guardaespaldas

València es prepara per a acollir la història d'amor entre Frank Farmer, exagent del Servei Secret, i la superestrella Rachel Marron. Aquest matí el director del Teatre Olympia, Enrique Fayos, el coordinador de la gira, Carlos Alexandre, i els protagonistes Octavi Pujades i Chanel Terrer han presentat el musical El guardaespaldas en l'Olympia. Del 13 de desembre al 12 de gener de 2020, la música, el ball i la interpretació es fusionaran en l'escenari del Teatre, escollit per a realitzar l'estrena oficial de la gira per Espanya.

Sota la direcció de l'italià Federico Bellone (Ghost, el musical, Dirty Dancing i Mary Poppins (Itàlia) de Disney i Cameron Mackintosh) i la productora i promotora d'espectacles LETSGO (The Hole, Dirty Dancing, El Jovenet Frankenstein i La Família Addams) arriba al Teatre Olympia de València el musical El guardaespaldas basat en el guió de la pel·lícula amb el mateix nom. «El musical el coneixem per la pel·lícula, s'ha basat en el seu guió, però s'han afegit més cançons de Whitney Houston», ha explicat el coordinador de l'obra.

En 1992, Kevin Costner i Whitney Houston s'unien en la pantalla per a protagonitzar una pel·lícula en la qual una cantant famosa (W. Houston) contracta a un exagent secret (K. Costner) perquè la protegisca de les amenaces de mort que rep. Quasi 30 anys després, Octavi Pujades es posa en la pell del guardaespatles per a narrar aquesta història al costat de Chanel Terrer i Khaoula Bouchkhi en el paper de Rachel Marron. «La dificultat del paper exigeix que hi haja 2 intèrprets alternant-se en el rol protagonista», ha explicat Alexandre.

«Interpretar aquest paper té un repte molt gran perquè tothom coneix o li sonen les cançons de Whitney Houston», ha declarat Terrer. I és que les cançons originals de la cantant estan presents en tota la funció. La combinació de referències de música i argument ofereix un espectacle amb el qual el públic pot gaudir i evadir-se dels seus problemes com van fer els espectadors amb la pel·lícula original. «Els anys 80 van ser una mica convulsos. Es van crear històries populars perquè la gent poguera evadir-se del context i ara el públic continua rebent-les molt bé», ha afegit l'intèrpret d'El guardaespaldas.

elenco de el guardaespaldas

Pujades i Alexandre han volgut aclarir que més enllà de la referència a Whitney Houston i al guió de la pel·lícula, l'objectiu del musical és contar una història a través de la música, que moltes vegades traspassa fronteres que la paraula no pot. Per això, Octavi Pujades ha explicat que darrere d'El guardaespaldas es fa una gran faena organitzada en tres nivells: dansa, cant i acting. «L'obra està tan ben encaixada en la trama que realment la referència a Whitney Houston queda en segon pla per a centrar-se en el que s'està comptant», ha afegit l'actor.

Després de la seua triomfal estada en el West End de Londres, el musical El guardaespaldas estrenarà oficialment la seua gira per Espanya en el Teatre Olympida de València el pròxim 13 de desembre i es quedarà en la capital del Túria fins al 20 de gener. La ruta seguirà per Vigo a partir del 15 de gener (Auditori Mar de Vigo); Córdoba a partir del 22 de gener (Gran Teatre Còrdova); i Sevilla des del 19 de febrer (FIBES).

Destacats