El Festival Circuit Bucles Danza arranca la seua programació "més icònica i femenina"

Guardar

BUCLES DANZA
BUCLES DANZA

El Festival Circuit Bucles Dansa inicia aquest cap de setmana la seua programació "més icònica i femenina". Aquest diumenge, 20 d'octubre, Lorenza Di Calogero, que acaba de ser guardonada com a millor ballarina en els Premis dels Arts Escèniques Valencianes 2019, interpretarà una proposta personal de dansa al més pur estil expressionista. Serà a les 17.00 hores a la Sala 2 del Centre del Carme Cultura Contemporània.

Aquesta activitat servirà, a més, com a colofó a la setena edició de la Trobada Internacional de Videodansa i Videoperformance (EIVV), dirigit per Rafel Arnal i Blas Payri, que se celebra dins del marc del festival, en el Centre del Carme Cultura Contemporània.

Per part seua, la companyia Valenciana 'Fanny De Funny' representarà 'Danse is my Heroine', una estrena absoluta que es pot veure fins a aquest diumenge a la Sala Carme Teatre a les 20.30 hores.

A través d'aquest personatge, Cristina Gómez, parla d'identitat digital, de la necessitat d'agradar, de la generalitzada falta de connexió amb els nostres cossos i del poder del moviment com a eina per a experienciar la vida "real". El projecte compta amb l'ajuda d'AECID, Escorxador Madrid Centre de Residències Artístiques, Hammana Artist House i Sala Carme Teatre de València.

D'altra banda, el Festival Circuit Bucles Dansa, en col·laboració amb la Mostra Visca del Mediterrani, han organitzat un certamen de dansa que tindrà lloc el 20 d'octubre a les 11.00 hores al Parc Central de València. Els guardonats accediran a nou beques formatives, dues residències i sis premis. L'objectiu és impulsar a joves intèrprets i creadors novells i professionals, ampliant la seua formació (nou beques formatives, dues residències i sis premis).

PER A XIQUETS I XIQUETES

Dins del Festival també hi ha cabuda per a acostar la dansa als més xicotets. Els' Nanobucles', iniciativa organitzada per "Festival Circuit Bucles Dansa", iniciarà aquest cap de setmana les seues activitats de dansa infantil per a tota la família. Sota el títol 'A la recerca de l'Illa Fem', la companyia La Casa groga oferirà, a la Sala Carme Teatre, aquest dissabte a les 17.30 hores i el diumenge a les 12.00 i 17.30 hores, un espectacle de dansa la sinopsi de la qual es basa en un laboratori submarí secret en el qual la doctora Lidenbrock i la doctora Strogoff investiguen la manera de trobar l''Illa de Fem' per a salvar als animals marins.

Festival Circuit Bucles Dansa se celebra a València del 17 al 20 d'octubre i del 26 d'octubre al 2 de novembre. La dona com a centre inspirador, esperit revolucionari, referent en la creació i en el treball, serà l'eix central sota el lema 'Tu eres una icona'.

Quinze companyies valencianes i huit nacionals, amb sis estrenes absolutes, i catorze activitats paral·leles en una combinació d'espais oberts no convencionals en el barri del Carmen, la plaça dels Pinazo i el barri de Natzaret, i la participació de la Sala Off, Carme Teatre, Sala Ultramar, La Mutant i Convent Carmen, així com el Centre del Carme Cultura Contemporània.

Aquest festival té suport d'entitats públiques i privades: l'Inaem, la Generalitat Valenciana Institut Valencià de Cultura, l'Ajuntament de València, la Diputació de València, Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana a través del Centre del Carme Cultura Contemporània, Fundació Cañada Blanch, Cajamar, CaixaBank i Convent Carmen.

Festival Circuit Bucles Dansa va aconseguir en la seua edició de 2018 un aforament de més de 6.000 espectadors, d'una iniciativa que va nàixer en 2013 d'una forma no convencional i alternativa. De caràcter anual, el festival urbà busca integrar la dansa en la societat a través de l'exhibició de peces de xicotet format i duració que es desenvolupen en espais no convencionals.

Destacats