El fenomen del ball ‘krump’ arriba a Espai LaGranja

L’artista veneçolana Yodri estarà en LaGranja aquest dissabte 26 de febrer a partir de les 11 hores

Guardar

Ballarina de 'Krump’
Ballarina de 'Krump’

Espai LaGranja, el centre de recursos i mediació per a la dansa i les arts del moviment, pertanyent a l’Institut Valencià de Cultura, acompanyat pel Club Mutante, obri un espai en la seua programació per a la dansa urbana. L’artista veneçolana Yodri acosta el fenomen del ball ‘krump’ aquest dissabte 26 de febrer a partir de les 11 h.

El ‘krump’ és una forma de ball d’estil lliure popularitzada en 2001 als carrers de South Central, Los Angeles (EUA), que es caracteritza per un moviment lliure, expressiu, exagerat i molt enèrgic.

Els seus passos rotunds connecten amb les danses tradicionals de l’oest africà i la seua emocionalitat permet a la joventut rebel·lar-se artísticament contra l’asfíxia dels costums. Els seus creadors van veure el ball com una forma d’escapar de la vida de quadrilles i alliberar la ira, l’agressió i la frustració d’una manera positiva i no violenta.

El ‘krump’ no és només un estil de ball, sinó que brinda valors, ideals i patrons de conducta que el converteixen en un estil de vida i una disciplina que requereix constància i esforç com un esport més.

Yodri

S’inicia com a aprenent de ‘krump’ en 2013 en l’icònic Nuevo Circo de Caracas, Veneçuela. En 2016 s’integra a PsychoFam i posa en marxa un web per a la difusió del moviment que es convertirà més avant en el punt de trobada i vitrina de tots els exponents veneçolans de ‘krump’ dins i fora del seu territori.

És membre fundadora de la Lliga Veneçolana de Krump Femení. A més, ha participat en la producció de la Competència Metropolitana de Krump Kirofano Buck en dues de les edicions. És una activista que creu en el ‘krump’ i en fa ús com a eina de transformació social; la seua dansa és orgànica, primitiva, naix de l’acció de sentir i s’impulsa en el saber.

Destacats