El documental I’m burning es presenta al festival Docs València

La pel·lícula d’Andreu Signes conta l’experiència del projecte faller Renaixement que va participar al festival d’art efímer Burning Man de Nevada a l’estiu del 2016

Guardar

Arraiz, Maria Josep Amigó i José Luis Pérez Pont_01
Arraiz, Maria Josep Amigó i José Luis Pérez Pont_01

El documental I’m burning sobre el projecte artístic faller Renaixement que va participar al 2016 en el festival Burning Man de Nevada (Estats Units) s’ha presentat al festival Docs València amb la col·laboració de la Diputació de València, la Conselleria de Cultura i la regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València.

Aquest llargmetratge ha sigut elaborat pel comunicador valencià Andreu Signes i s’ha projectat a la Filmoteca de València en el marc de la segona edició del festival de cinema documental Docs València que acull la ciutat. La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, va assistir a la presentació del documental junt amb el regidor de Festes de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, i altres representants institucionals.

La vicepresidenta Amigó ha explicat que “aquesta col·laboració entre les diferents administracions per fer visible les falles de València a través d’aquest documental forma part de les distintes actuacions impulsades per tal d’aconseguir la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat que, per a orgull de tots els valencians, vam aconseguir l’any 2015.”

Renaixement: una falla al prestigiós festival Burning Man

El projecte artístic faller Renaixement del que es conta la història al film I’m burning és creació dels artistes Miguel Arraiz i David Moreno, del grup Pink Intruder. En aquest projecte, els artistes especialitzats en intervencions en l’espai urbà varen fer una reinterpretació de la Llotja de la Seda de València que s’exposà durant el festival a l’agost de 2016.

El Burning Man és el festival d’art efímer més important del món i es celebra cada any al desert de Nevada. Aquest esdeveniment comparteix algunes similituds amb les Falles valencianes per la seua cultura al foc i la seua condició efímera. Malauradament, les condicions climatològiques no van permetre la crema de l’obra de Arraiz i Moreno.

Arxivat a:

Destacats