El director general de l'Institut Valencià de Cultura presenta el festival 'Dona i Cinema' a la Filmoteca

Guardar

17-01-10_guarinos_cine
17-01-10_guarinos_cine

El director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha participat en la roda de premsa de presentació del festival 'Dona i Cinema', que se celebra a València del 16 al 20 de gener de 2017, en diversos espais culturals de la ciutat.

A l'acte han intervingut també la presidenta de DONESenART, Antonia Bueno; la directora de 'Dona i Cinema', Giovanna Ribes; la directora tècnica del festival, Deborah Micheletti; i l'actriu i directora valenciana Amparo Climent, que és la professional del cinema homenatjada en aquesta edició. Organitzat per l'associació DONESenART amb el suport de l'Institut Valencià de Cultura, el festival 'Dona i Cinema' té com a objectiu visibilitzar el treball de les dones en tots els camps de la indústria cinematogràfica.

En la seua intervenció, Abel Guarinos ha assenyalat que "en l'ADN de l'Institut Valencià de Cultura està l'objectiu de fer visibles els treballs artístics de les dones pel que fa al cinema; i això ho fem no solament per tal de complir la Llei 3/2007, d'Igualtat de Gènere, sinó per la necessitat de donar a conéixer la realitat audiovisual del nostre país i del que s'està fent arreu del món".

La secció oficial del festival inclou 42 produccions dirigides per dones de tot el món. La selecció inclou llargmetratges i curts de ficció, documentals, animació i videocreació. Les projeccions de la secció oficial es realitzaran del 16 al 19 de gener en els Cinemes Babel en tres sessions diàries. El festival, com cada any, compta amb activitats paral·leles, com ara taules redones i tallers sobre el paper de les dones en la indústria cinematogràfica i la seua representació davant i darrere de la càmera. Aquestes activitats tindran lloc en les seus de SGAE i EASD. La clausura del festival se celebrarà el divendres, 20 de gener, al CCC Octubre amb dues projeccions paral·leles de les pel·lícules guanyadores de l'última edició del festival.

Destacats