El Cor de la Generalitat participa en el concert commemoratiu del 25é aniversari de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València

Guardar

Cor de la Generalitat
Cor de la Generalitat
El Cor de la Generalitat i l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (OFUV) s'uneixen el pròxim diumenge, dia 13 de juny, per a oferir un espectacle únic i inèdit amb motiu del 25 aniversari de la formació musical universitària. Dues obres triomfals del barroc anglés, Fireworks music i Dettingen Te Deum de Händel, protagonitzaran el concert commemoratiu que se celebrarà a Les Arts, a les 18.00 hores.L'OFUV, dirigida per Beatriz Fernández Aucejo, i el Cor de la Generalitat, a les ordres de Francesc Perales, han conviscut durant una setmana en una estada extraordinària que ha permés els i les estudiants assajar i aprendre de primera mà com es prepara un espectacle professional, que s'oferirà dins de la temporada de l'auditori valencià.Organitzat per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i la Fundació General UV, en col·laboració amb l'Institut Valencià de Cultura, es tracta del tercer concert commemoratiu del 25 aniversari de l'OFUV, que arrancà el passat 5 de maig, també a Les Arts, juntament amb l'Orquestra de València."Ara, presentem un concert commemoratiu amb obres d'especial celebració", assenyala Beatriz Fernández, per a qui el disseny del programa té molt a veure amb la motivació d'aquest espectacle: dues obres representatives del barroc anglés, articulades pel principal exponent del classicisme alemany, W. A. Mozart.Així, el concert començarà amb la Música per als reials focs d'artifici, escrita per Händel el 1749, com a encàrrec del rei Jordi II. Amb aquesta peça, se celebrà la signatura del tractat entre Anglaterra, França i Holanda que portava la pau a Europa després dels conflictes per la guerra de Successió a Espanya. A aquesta composició, li acompanyà un espectacle de focs d'artifici que seguirien les melodies i els ritmes brillants, mai escoltats fins a aquell moment, escrits per a orquestra.La segona part del concert continuarà amb música de celebració patriòtica: el Dettingen Te Deum (1743), escrit en honor a la victòria del monarca anglés en la batalla de Dettingen contra els francesos. "Händel va compondre aquesta grandiosa obra per a cor i orquestra. Amb lletra en anglés, el missatge, de connotació religiosa, exalça el to d'alegria amb un esplèndid tractament de les veus com ja havia fet el compositor anglés en les seues òperes o en les obres simfonicocorals", explica Beatriz Fernández.El nexe d'unió entre ambdues parts serà el classicisme. "Per a donar connexió -diu la directora de l'OFUV- a aquestes dues obres representatives del barroc anglés, Mozart articularà el sentit musical dins del seu context. El concert que iniciem en estil barroc passa ara al període següent, el classicisme, amb un dels seus màxims exponents, Mozart, recuperant l'esperit alegre i de celebració de Händel amb les obertures de la trilogia d'òperes Mozart-Da Ponte: Don Giovanni, Così fan tutte i Les noces de Fígaro.

Celebracions d'aniversari

Després del concert en col·laboració amb el Palau de la Música de València i l'espectacle oferit al Teatre Echegaray d'Ontinyent en maig, l'Orquestra Filharmònica de la Universitat arriba a l'equador del seu 25é aniversari en juny amb el Cor de la Generalitat.El següent concert tindrà lloc en el marc del festival Serenates al Claustre, a la Nau de la Universitat, el pròxim dia 28 de juny, on l'OFUV interpretarà diferents peces de G. Verdi com ara danses, obertures i àries, juntament amb alumnat de cant del Conservatori Superior de Música de València.En octubre, l'orquestra universitària clourà aquest cicle especial amb sengles concerts d'obertura de l'any acadèmic 2021-2022 a Gandia (Teatre Serrano) i al Palau de les Arts de València. En aquest darrer espectacle, l'OFUV oferirà un concert-homenatge amb els seus tres directors titulars, Cristóbal Soler, Hilari García i Beatriz Fernández, els quals conduiran junts un únic concert interpretat per músics que han format part de l'agrupació musical universitària en el passat i per aquells que hi formen part de la plantilla actual.Les entrades per al concert commemoratiu, a un preu únic de 5 euros, estan disponibles a les taquilles del Palau de les Arts.
Destacats