El Consorci de Museus presenta la primera antològica dedicada a Antonio Fillol a Castelló

Guardar

fillol_cs
fillol_cs

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana presenta l'exposició 'Antonio Fillol (1870-1930) Naturalisme radical i Modernisme', que es podrà veure en el Museu de Belles Arts de Castelló fins al 8 gener del 2017.

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, ha inaugurat la mostra acompanyat pel director del Museu, Ferrán Olucha, i el comissari de l'exposició, Javier Pérez Rojas. A més, han assistit familiars de l'artista, la néta, Ana María Juan Fillol, i el besnét, Ignacio Gómez.

Pérez Pont ha explicat que "un dels objectius fundacionals del Consorci de Museus és la recuperació d'artistes valencians de segles passats. Fillol és el principal exponent del realisme social d'entre segles. En 2015, l'Ajuntament de València li va dedicar una mostra antològica i, aquest 2016, el Consorci de Museus ha organitzat una revisió de la seua obra perquè alacantins i castellonencs pogueren conéixer-la també, tenint en compte a més la relació afectiva i d'identificació amb aquesta província que va tenir l'artista".

A través d'una selecció de 40 obres, la mostra arreplega l'obra més significativa de l'artista i presenta per primera vegada al públic els llenços restaurats per CulturArts IVC+R 'El sátiro' i 'Y el mar siempre azul'. Tots dos llenços, de gran format, constitueixen dues de les peces més representatives del pensament d'aquest pintor.

Antonio Fillol és un dels artistes valencians més particulars i atípics de la seua generació. La quasi totalitat de la seua obra és fruit de la cultura del naturalisme de la fi de segle, indagant en factors sociològics i psíquics amb la idea de fer de la pintura un document verídic i d'anàlisi de les passions humanes.

L'exposició, que ja va poder veure's en el Museu de Belles arts d'Alacant, incorpora en la seua seu a Castelló quatre peces: 'El Cortejo', 'Les albaes', 'Mujer y rosas' i 'Huerto de geranios'.

Destacats