El Conservatori Municipal de Música de València acull un concert benèfic per Ucraïna

Guardar

Concert benèfic Ucraïna José Iturbi
Concert benèfic Ucraïna José Iturbi

A iniciativa de músics de diferents nacionalitats, el Conservatori Municipal de Música José Iturbi de València acull el pròxim dia 22 de març a les 20.00 hores, el concert especial "Música per la Pau", de Vasko Vasssilev & Friends, a benefici d'una ONG que presta ajuda humanitària a Ucraïna.

El concert comptarà amb la participació de nombrosos músics de diferents nacionalitats (ucraïnesos, moldaus, russos, espanyols, búlgars, xilens, holandesos, veneçolans, cubans, japonesos, etc.) residents a la ciutat de València, sota la direcció artística del búlgar Vasko Vasssilev, concertino de la Royal Opera House Covent Garden de Londres. El missatge que els músics volen transmetre és que a la música no hi ha nacionalitats, i amb la música es pot lluitar per la pau i ajudar les víctimes de la guerra d'Ucraïna.

Entre els músics que participen en l'esdeveniment alguns pertanyen a agrupacions musicals de la ciutat, com ara l'Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV), formació titular del Palau de les Arts Reina Sofia de València, l'Orquestra de València, i d'altres imparteixen classes al mateix centre José Iturbi, o en altres conservatoris, com són el Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló i altres conservatoris de la Comunitat Valenciana (Torrent, Oliva...)

La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha exposat que "cantants, orquestres i grups de diferents racons del món estan oferint concerts benèfics per ajudar les persones refugiades i en favor de la pau, i des del Conservatori Municipal de Música ens hem volgut sumar a aquest gest de solidaritat facilitant l'auditori per fer aquest concert".

El programa, d'una durada aproximada d'una hora, inclourà obres de compositors diferents: Xevtxenko, Barber, Massenet, Delibes, Vivaldi, Marcello, Strauss, Skoryk, etc.

Les entrades són gratuïtes, amb un donatiu de 10 euros, i es podran adquirir el mateix dia del concert al mateix conservatori (Avinguda Baleares, 36) des d'una hora abans del concert, fins a completar aforament. Així mateix, s'habilita una fila 0 per a aquelles persones que vulguen fer els seus donatius, a través d'un número de compte. La recaptació del concert anirà destinada a l'ONG Damark, que dona ajuda humanitària a Ucraïna fent arribar el material recollit a la població que roman al seu país i oferint acollida a la població refugiada.

Destacats