El Consell aprova l'avantprojecte de Llei reguladora de l'Institut Valencià d'Art Modern

Guardar

oltra-ivam
oltra-ivam

El Consell ha donat la seua conformitat a l'avantprojecte de Llei, de la Generalitat, reguladora de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM).

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha indicat que "la nova llei, que materialitza un compromís del seminari de Morella, deroga la regulació anterior, de 1986, que portava vigent ja 30 anys. El seu objectiu és realitzar una profunda modernització del règim d'aquesta institució, que pretén guanyar en agilitat administrativa i simplificació de tràmits".

Durant la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, Oltra ha insistit que la nova normativa "consagra l'autonomia artística de l'IVAM i aposta per la transparència i la democratització del seu funcionament".

Per la seua banda, el conseller d'Educació, Investigació,, Cultura i Esport, Vicent Marzà, que ha intervingut al costat de la vicepresidenta per a explicar el contingut de l'avantprojecte de llei, ha remarcat que "necessitàvem actualitzar l'ordenament jurídic de l'IVAM, un dels principals instruments culturals del poble valencià i que també ens projecta cap a fora".

Referent a açò, Marzà ha posat l'accent que "volem que la nova llei de l'IVAM permeta una institució molt més dinàmica; adaptada a la realitat del segle XXI i que puga donar resposta a les necessitats que tenen espais expositius com aquest en l'actualitat i que l'any 86 no tenien. Tot encaminat al fet que l'IVAM torne a ser un dels referents culturals del nostre territori".

Entre les novetats de la nova Llei reguladora de l'Institut Valencià d'Art Modern destaquen l'aposta decidida per la transparència en la gestió; augmentar l'arrelament en l'entorn social i territorial i la democratització del seu funcionament amb la reforma de les funcions del Consell Rector i el Consell Assessor.

D'aquesta manera, s'ha fet especial incidència en dos aspectes: agilitat administrativa i simplificació de tràmits, d'una banda, i màxima fiscalització i transparència, per una altra, com correspon a una entitat de dret públic dependent de la Generalitat seguint el Codi de Bones Pràctiques en la Cultura Valenciana.

Balanç del temporal de pluja i neu

D'altra banda, la vicepresidenta ha fet referència també a la situació del temporal de pluja i neu que està tenint lloc a la Comunitat Valenciana.

Oltra ha agraït, en nom de tot el Consell, "el gran esforç i la labor professional que estan realitzant els ajuntaments, tots els treballadors d'emergències i els voluntaris que estan treballant per a pal·liar els efectes del temporal".

Així mateix, la vicepresidenta ha posat l'accent que totes les conselleries han estat permanentment coordinades amb els serveis d'emergències i els serveis socials dels ajuntaments per a garantir l'atenció de totes les persones, sobretot les que no tenen llar. "També hem recomanat que s'intensificaren els serveis de teleassistència municipals per als casos més greus de persones majors que viuen sols", ha indicat.

Finalment, Oltra ha insistit que la recomanació bàsica és no eixir ni emprendre cap viatge si no és estrictament necessari i seguir les indicacions de la Direcció general de trànsit i de tots els serveis d'emergència.

Avantprojecte de Llei de Polítiques Integrals de Joventut

En un altre ordre de coses, el Consell ha aprovat també l'avantprojecte de Llei, de la Generalitat, de Polítiques Integrals de Joventut.

Aquesta nova normativa, que està dirigida els joves que tenen entre 12 i 30 anys, permetrà una major corresponsabilitat de les administracions públiques i les persones joves en l'elaboració i execució de polítiques ciutadanes.

Segons la vicepresidenta del Consell "es tracta d'una norma perquè la gent jove siga protagonista de les polítiques que els impliquen i no merament espectadors, tal com es va acordar en el Seminari de Morella".El text, que és el resultat d'un ampli procés de consulta i participació, introdueix novetats significatives, com la de garantir que els majors de 16 anys podran participar en les consultes públiques que es convoquen segons el previst en la llei de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana.

L'objectiu d'aquest avantprojecte és que els i les joves puguen definir i construir el seu projecte vital, individual i col·lectiu en igualtat de condicions, així com assegurar la participació i corresponsabilitat de les persones joves, propiciant espais de trobada i debat.

Destacats